Nechutné! Vrah souložil na hrobech svých obětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nechutné! Vrah souložil na hrobech svých obětí

Vrah neměl k obětem ani krapet úcty...
Vrah neměl k obětem ani krapet úcty...  (Profimedia.cz)

Jozef S. z Bratislavy si svůj život představoval jako akční film s hororovými prvky. Předstíral, že je policista či agent tajné služby. Znásilňoval a vraždil ženy. Svou oficiální nic netušící přítelkyni vodil na místa, kde své oběti pohřbil, a chtěl po ní sex.

Svou první vraždu spáchal Jozef S. už roku 1978, kdy se ve vlaku seznámil s Blažicou P. (†21). Dívku vylákal do lesa, kde ji znásilnil a uškrtil. Byl dopaden a skončil za mřížemi. Z vězení vyšel roku 1990. V Praze se seznámil s Monikou O. (†16), která byla na útěku z domova. Spolu odjeli na Konopiště, kde se ubytovali v hotelu. Jozef P. ji při procházce ubil holí a obral o peníze. Pak se vrátil do hotelu, počkal, až bude v recepci nová směna, prokázal se falešným policejním průkazem a vytrhl z ubytovací knihy list se svými údaji. Následně byl vrah náhodně zadržen kvůli jinému trestnému činu a skončil ve vazbě. Nepohodl se se spoluvězněm a vyhrožoval mu, že až se dostane na svobodu, zabije jeho dívku Dianu L. (†18), která bydlela v Bratislavě.

Cestou do slovenské metropole potkal ve vlaku Vladislavu M. (†18) z Chebu. Představil se jako policista a když dojeli na místo, vylákal ji do lesa, znásilnil, uškrtil a okradl. Že svou pomstu myslel vážně, dokázal Jozef P. v červnu 1991, kdy znásilnil a zabil Dianu L. To však byla vrahova osudová chyba. Když se o smrti své dívky dozvěděl Jozefův bývalý spoluvězeň, vzpomněl si na výhružky a detektivové si pro Jozefa došli. Josef P. se nakonec přiznal ještě k vraždě Anny K. (†19) z Bratislavy, kterou znásilnil a uškrtil páskem v červenci 1991. O zvrhlé povaze vraha pěti žen svědčí i to, že svou oficiální partnerku Ildiko B. vodil na procházky do míst okolo Bratislavy, kde pohřbil své oběti, a chtěl s ní souložit. Za své zločiny byl odsouzen k doživotí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.