Ubohý František: Fekální vůz mu amputoval nohy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Ubohý František: Fekální vůz mu amputoval nohy!

Františkovi fekální přívěs amputoval obě nohy.
Františkovi fekální přívěs amputoval obě nohy. (scom)

 V květnu 1962 pracovali družstevníci z Císařova na Přerovsku jako každý den na poli. Náhle zaslechli strašlivý křik. Když doběhli k traktoru s fekálním přívěsem, uviděli hrůzný obraz. Polní dělník František D. přišel o obě nohy, které se povalovaly nedaleko.

František měl toho dne za úkol pomáhat traktoristovi Ferdinandovi S. Společně odsávali z jímek močůvku a odváželi ji pryč. Nejprve bylo těžké zjistit, co se na místě přesně stalo. Traktorista totiž utekl ještě dříve, než stačili přiběhnout další družstevníci. František sice neztratil vědomí, ale nebyl ve stavu odpovídat na jakékoliv otázky. Pouze křičel bolestí, později mu v nemocnici lékaři museli amputovat nad koleny i pahýly nohou. Kosti totiž byly zcela rozdrcené.


Traktorista Ferdinand se v Císařově objevil až za dva dny. Vypověděl, že se František pokoušel překročit hnací hřídel fekálního vozu. Bohužel se mu v rychle se otáčejícím zařízení zachytily nohavice. Ferdinand se snažil rychle vrátit do kabiny traktoru a nasávání močůvky vypnout, než to ale udělal, přišel František o obě nohy. Šokovaný traktorista se vůbec nesnažil těžce zraněnému muži pomoci, utekl a celé dny se skrýval. Asi věděl, proč. K neštěstí totiž došlo jeho vinou. Na hřídeli měl být bezpečnostní kryt. Navíc, když byl stroj v chodu, neměl vůbec opouštět kabinu. Soud však byl mírný a uložil mu jen podmínečný trest.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.