Valentýnské muffiny
POTŘEBUJETE: Kakaové muffiny bez lepku Labeta 75 g měkkého másla 120 ml mléka 1 vejce 200 g mražených malin, 3–4 lžíce cukru krupice 250 g mascarpone 4 lžíce krupicového cukru 200 ml 40% smetany ke šlehání, čerstvé maliny a cukrové sypání ve tvaru srdíček na ozdobení
Jako první si připravíme malinové pyré. Maliny dáme s cukrem do kastrůlku a necháme společně chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120–140 g pyré, hodně záleží na tom, kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budeme pasírovat. Přikryjeme folií a dáme chladit do lednice. Pyré musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou, takže si ho můžeme připravit den předem a uchovat v lednici. Obsah balení kakaových muffinů smícháme máslem, mlékem a vejcem. Směs šleháme do hladkého těsta. Těstem naplníme košíčky cca do 3/4 objemu. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny již propečené. Mascarpone promícháme s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijeme smetanu a společně vyšleháme do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abychom nepřešlehali. Dle chuti přisladíme. Krém přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé muffiny. Posypeme srdíčky a dozdobíme malinou.
Více tipů na dárky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.