Večeře: Kuřecí prsa s krémovou omáčkou z parmezánu a rajčat
POTŘEBUJETE: 3 kuřecí prsa (cca 600 g) sůl mletý pepř 1 lžíci olivového oleje
NA OMÁČKU: 2 stroužky česneku 1 lžičku sušeného tymiánu 1 hrst bazalky chilli vločky 100 ml kuřecího vývaru 50 g sušených rajčat 100 ml 33% smetany na šlehání 50 g parmazánu
K PODÁVÁNÍ: 240 g divoké rýže
Kuřecí prsa osušíme a podélně nařízneme tak, aby vznikl rovnoměrně vysoký plátek, který z obou stran osolíme a opepříme. K ruce si připravíme ingredience na omáčku, abychom vše už jen mohli vhazovat do velké pánve. Do ní dáme rozehřát olivový olej. Kuře pak na středním plameni smažíme přibližně 5 – 6 minut z každé strany, než se vytvoří krásná zlatavá krusta (výhrou je, pokud máte kuřecí prsa i s kůžičkou). Poté maso přendáme na talíř a přikryjeme, aby nevychladlo. Do stejné pánve přidáme nasekaný česnek a rychle ho orestujeme (asi 30 sekund), dokud se krásně nerozvoní, ale zároveň se nezačne pálit a hořknout. Přidáme tymián, bazalku a špetku drcených chilli vloček (pro odpůrce pálivého klidně vynecháme) a mícháme dalších pár sekund. Přilijeme kuřecí vývar a promícháme, aby se všechny připečené kousky z pánve uvolnily. Přidáme na drobno nasekaná sušená rajčata a necháme 2 minuty povařit. Zjemníme smetanou a postupně přisypeme parmazán, aby se stačil rozpustit. Opečená kuřecí prsa vrátíme do pánve a necháme 5 minut probublávat na mírném ohni, aby se chutě krásně propojily a maso zůstalo šťavnaté. Prsíčka jsou výborná s divokou rýží, kterou uvaříme v osolené vodě, ale vystačíte si i s obyčejnou rýží nebo s dobrým pečivem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 47.