Ledové pokušení: Pistáciová zmrzlina s mascarpone
POTŘEBUJETE: 375 g mascarpone, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), ½ lžičky mátové esence, (lze i vynechat), 1 lžičku citronové kůry, 90 g krupicového cukru, 200 g loupaných nesolených pistácií
Mascarpone prošleháme se žloutky, mátovou esencí a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme dotuha, přisypeme cukr a prošleháme. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do mascarpone. Pak směs přesuneme do zmrzlinovače a necháme vymíchat zmrzlinu. Pokud nemáme zmrzlinovač, dáme směs do plastové krabičky a vložíme ji do mrazáku. Každou půlhodinku směs promícháme tak, abychom rozbili zmrzlé krystalky. Nakonec vmícháme pistácie a necháme zcela ztuhnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.