SLADKÉ VALENTÝNSKÉ DEZERTY: Upečte srdce plné sladkých malin!

Trochu ve francouzském stylu! Takový je valentýnský malinový moučník. Chuť sladkého ovoce se krásně doplňuje s bílou čokoládou a mandlemi. Byl by hřích tuhle dobrotu na svatého Valentýna nepřipravit.
POTŘEBUJETE:
✔ 40 g másla
✔ 3 vejce
✔ 150 g cukru
✔ 50 g loupaných mletých mandlí
✔ 50 g hladké mouky
✔ 500 g malin
✔ 2 lžíce malinového sirupu
✔ 100 g crème fraîche
✔ 100 g bílé čokolády
✔ 400 ml smetany ke šlehání
JAK NA TO:
Žloutky šleháme se 100 gramy cukru do pěny, vmícháme mouku a mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbylého cukru. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do tukem vymazané formy srdcového tvaru, pečeme v troubě při 170 °C 30 minut. Vezmeme 200 gramů malin, rozmixujeme je se sirupem a propasírujeme přes síto. Zahřejeme crème fraîche a rozpustíme v ní čokoládu. Vmícháme malinové pyré a ušlehanou šlehačku. Vychladlé srdce rozřízneme podélně, obě části spojíme pomocí krému. Zbylé maliny rozložíme na prostředek srdce.