Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař se po čase pustil do české klasiky a připravil hovězího ptáčka s rýží!
Chcete připravit klasický nedělní oběd? Nebo chcete překvapit partnera slavnostní večeří na svatého Valentýna, kterého oslavíme 14. února? Skoro žádného chlapa neurazí česká klasika. Co třeba španělský ptáček podle šéfkuchaře Michala?
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g hovězího zadního
✔ 2 vejce uvařená natvrdo
✔ 4 okurky
✔ 100 g anglické slaniny
✔ plnotučnou hořčici
✔ 2 cibule
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejné plátky.
2. Naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme plnotučnou hořčicí.
3. Na každý plátek dáme plátek slaniny, rozpůlenou okurku a dvě čtvrtiny vejce.
4. Zabalíme do závitku a pečlivě ovineme kuchyňským provázkem.
5. Zbylou slaninu pokrájíme, dáme vyškvařit a na ní opečeme nakrájenou cibuli.
6. Na ní opečeme ze všech stran maso. Vše dáme do pekáče, podlijeme, aby bylo maso ponořené, a pečeme cca 3 hodiny při 150 °C. Výpek zredukujeme.