CUKROVÍ NA POSLEDNÍ CHVÍLI: Recepty pro hospodyňky, které ještě nezačaly s přípravami na vánoční mlsání!

Také jste zjistili, že kvůli shonu nestíháte napéct oblíbené druhy cukroví? Máme řešení! Pár skvělých receptů na sváteční laskominy, které zvládnete připravit v rychlosti a nemusíte je ani nechat dlouho uležet.
Mandlové hříbečky
POTŘEBUJETE:
✔ 200 g mandlí
✔ 200 g cukru moučky
✔ 3 lžíce medu
✔ 1 lžíce holandského kakaa
✔ podle potřeby vaječný bílek
JAK NA TO:
1. Mandle spaříme horkou vodou a necháme je chvíli odpočinout. Poté je oloupeme a osušíme papírovou utěrkou.
2. V mixéru mandle umeleme na jemnou moučku.
3. Moučku smícháme s medem a cukrem. Těsto důkladně prohněteme, aby drželo pohromadě. Pokud se drolí, přidáme med nebo vaječný bílek.
4. Těsto si rozdělíme a do jedné třetiny přidáme na obarvení kakao. Opět řádně propracujeme a necháme zhruba hodinu odpočinout v lednici.
5. Ze světlého těsta tvoříme válečky, které poslouží jako nožičky. Z tmavé části modelujeme kloboučky.
6. Opatrným zatlačením připevníme klobouček na nožičku. Hotové hříbky dáme do lednice a necháme alespoň jeden den zaschnout.
Tip!: Do těsta můžete s mandlemi kombinovat i lískové ořechy!
Tatrankové kuličky
POTŘEBUJETE:
✔ 5 ks Tatranek nebo jiných oplatek
✔ 150 g másla
✔ 3 polévkové lžíce rumu
✔ 100 g moučkového cukru
✔ 2 lžíce mléka
✔ strouhaný kokos na obalení
JAK NA TO:
1. Tatranky dáme před přípravou na několik hodin zchladnout do lednice, aby se s nimi lépe pracovalo. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
2. Tatranky na struhadle nastrouháme najemno nebo nameleme v kuchyňském robotu.
3. Rozemleté oplatky smícháme se změklým máslem, rumem a cukrem. Pokud se těsto drolí, můžeme přidat vlažné mléko.
4. Těsto dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Poté z něj vytváříme kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.
5. Hotové cukroví uložíme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.