Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil další skvělou polévku - zeleninovou s cizrnou!
Cizrna neboli římský hrách je skvělá luštěnina, která se pěstuje a používá hlavně ve Středomoří a v Asii. Do našich kuchyní teprve začíná pronikat, ale rozhodně si zaslouží pozornost. Je totiž velmi zdravá, obsahuje mnoho vápníku, hořčíku a fosforu. Šéfkuchař Michal ji tentokrát použil do zeleninové polévky, kterou v tomto období určitě oceníte.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 cibuli
✔ 1 petržel
✔ 1 mrkev
✔ 1 řapíkatý celer
✔ 3 rajčata
✔ 250 g sterilované cizrny
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 500 ml zeleninového vývaru
✔ olej nebo máslo
JAK NA TO:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Dáme ji restovat do hrnce.
2. Petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Přidáme k cibuli.
3. Nakrájíme řapík a po chvíli ho vhodíme k orestované zelenině.
4. Cizrnu scedíme, přidáme do hrnce, promícháme a po chvíli zalijeme vývarem.

5. Chvíli dusíme a nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata. Po změknutí dochutíme solí a pepřem.
