Dobrota nejen pro koledníky: Čokoládoví zajíčci od čtenářky Martiny Antalové
Dobrota, která potěší nejen děti. A víc jak 50 minut na ni nepotřebujete!
POTŘEBUJETE:
80 g hladké mouky
20 g mletých ořechů
30 g moučkového cukru
60 g másla
1 lžíci mléka
1 vanilku
Na krém:
50 g másla
40 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžičku rumu
tmavou a světlou čokoládovou polevu
JAK NA TO:
Z mouky, mletých ořechů, cukru, změklého másla, mléka a vanilky vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout. Pak ho rozválíme, vykrájíme tvary zajíčků, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Ze surovin na krém vymícháme hladkou hmotu, necháme vychladnout a vždy dva zajíčky k sobě slepíme. Polijeme tmavou čokoládovou polevou, necháme zaschnout a světlou doděláme oči a čumáček.