Podnos, který bude každý závidět…

Z kávových zrnek si můžete vychutnat nejen voňavý a lahodný nápoj… Věděli jste ale, že si s jejich pomocí vytvoříte také naprosto originální podnos, na němž se bude báječně vyjímat nejen hrnek s dobrým kafem a chutný letní koláč? Výroba takového tácku není složitá, jen je potřeba se naučit správně a rychle pracovat s glazovací pryskyřicí. Tak se pusťme do díla, káva na „kávě“ už čeká…
POTŘEBUJETE: glazovací pryskyřice, dřevěný tácek, kávová zrna
1. Nejprve si nachystáme a rozmícháme glazovací pryskyřici podle instrukcí a rozdělíme ji na dva díly.
2. První díl pryskyřice vylijeme na připravený tácek.
3. Na pryskyřici poté vysypeme kávová zrna a vše necháme důkladně zatvrdnout.
4. Kávová zrna poté přelijeme druhým dílem pryskyřice a znovu počkáme, dokud nezatvrdnou.
5. Doporučuje se rozdělit si práci do dvou dnů, aby spodní pryskyřice opravdu stihla pořádně zatvrdnout.
Více na www.koralky.cz a v tištěném Aha! pro ženy č. 25.