Kouzla s čokoládou přijdou v mrazivých dnech vhod, inspirujte se!
Na únor předpovídají meteorologové ochlazení a sníh, a tak jistě bude dostatek příležitosti k zimním radovánkám. V takových mrazivých dnech v přírodě, ať už při vycházce či sáňkování, přijde vhod energetická bomba v podobě čokoládových lízátek. Pojídat je můžete samotné, nebo si z nich vykouzlete nápoj přímo královský. Jak na to, poradí Martina Krumphanslová.
POTŘEBUJETE: hořká čokoláda, tvořítka na led (nebo formičky na cukroví), dřívka/míchátka, miska a hrnec s vodou na vodní lázeň
* Čokoládové tabulky rozlámeme do misky, kterou postavíme na hrnec s vodou a ve vodní lázni čokoládu rozpustíme.
* Rozehřátou čokoládu nalijeme do formiček. K plnění do ořechových formiček je třeba mít vždy 2 ks, k plnění do tvořítek z ledu postačí 1 ks.
* Do formiček naplněných čokoládou vložíme dřevěnou tyčku/míchátko. Ve formičkách bude umístěno v čokoládě na plocho, ve tvořítkách na led kolmo.
* Čokoládu necháme ztuhnout v chladu. Vychladlou ji pak vyklepneme.
* Zbylou čokoládou slepíme k sobě čokoládu z formiček.
* Čokolízátka si sbalíme s sebou do batohu. Na kopci při sáňkování přijdou vhod, pro doplnění energie. Nebo se jimi můžete zahřát rozpuštěním v horkém mléce.
Více nápadů njadete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.