Vyrobte si sladké květy či listy podle designérky Martiny!

Designérka Martina Krumphanslová navštívila jednu dámu, která ve svém volném čase propadla kouzlu „dortování“. A nejen to! Z marcipánu a jiných modelovacích hmot umí vykouzlit růže, listy k nerozeznání od těch živých i noblesní mašle. Máte chuť vytvořit si podle jejích tipů sladkou, jedlou krásu? K práci s přehledem využijte již hotových produktů, koupit se dají modelovací, marcipánové i potahovací hmoty.
Modelovací hmota
Je pevnější, můžete s ní dort potáhnout či z ní vyrobit jedlé dekorace, malé dortíky i cupcaky. Modelovací hmota se dá hníst a vyválet na tenký plát, který přenesete na dort a získáte tak dokonalý povrch. Při práci si můžete vyhrát s barvami, hmota se dá snadno obarvit do požadovaného odstínu.
Marcipánová hmota
Je ideální na zdobení dortů. Má oříškovou chuť, skládá se totiž hlavně z mandlí a cukru. Marcipán se dá barvit pomocí gelové barvy, dají se tak tvořit rozmanité dekorace na dort. Marcipán využijete i místo náplně či na potahování dortu. Můžete ho hníst, válet, tvarovat, nebo z něj vykrajovat různé tvary.
Barevné modelovací hmoty
S barevnou hmotou vytvoříte dětské dorty, figurky na zákusky, jedlé květy a další. Barevné hmoty mají příjemně sladkou chuť. Dobře drží tvar a jsou vhodné na jemné modelování. Snadno je vyválíte, dají se použít i na potahování dortů.
Potahovací hmota
Je ideální na dort a snadno se aplikuje. Má konzistenci těsta, dá se hníst a krájet. Stačí ji vyválet a přenést na dort, při práci nepraská. Potahovací hmota je většinou bílá a je skvělá na svatební dorty, ale můžete ji i barvit, psát na ni či do ní vyrývat vzory pomocí kostic a rádýlek.
Jak na to? Dozvíte se v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.