Dýňová polévka podle designérky Martiny!
POTŘEBUJETE: 1 kg dýně, 3 lžíce másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 900 ml zeleninového vývaru, 1 lžičku mletého zázvoru, 1 lžíci citronové šťávy, 3 až 4 proužky pomerančové kůry, 300 ml mléka, sůl, pepř, bobkový list, na ozdobu: 5 lžic tučné smetany, dýňová semínka
Dužinu pokrájíme na kostky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Dusíme 2 – 3 minuty. Přidáme vývar a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme zázvor, citronovou šťávu a proužky pomerančové kůry. Vaříme asi 20 minut. Ze základu odstraníme kůru a bobkový list, polévku necháme trochu vychladnout a rozmixujeme ji do hladka. Vlijeme ji do hrnce, přidáme mléko a prohřejeme. Na talíři ozdobíme smetanou a opraženými dýňovými semínky.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.