Vánoční pečení: Vanilkové rohlíčky
POTŘEBUJETE: 150 g hladké mouky, 100 g tuku Hera, 50 g mletých jader vlašských ořechů, 20 g moučkového cukru, 1 žloutek, hladkou mouku na posypání válu, pečicí papír, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Z hladké mouky, změklého tuku, mletých vlašských ořechů, cukru a žloutku vypracujeme vláčné těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na pomoučeném vále uděláme z těsta po částech váleček o průměru cca 1 cm, který rozkrájíme na pěticentimetrové kousky. Z nich pak prsty vytvarujeme stejnoměrné rohlíčky, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Plech s rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme je dorůžova. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.
Více vánočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.