Domácí sýr na způsob žervé. Připravte si jej podle Romany ze Sedlce u Mikulova!
Domácí sýr je chuťově skvělý, navíc snadný na přípravu. Zkuste to, nebudete litovat.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 velké kelímky bílého jogurtu
✔ 1 sladká smetana ke šlehání 31 % tuku
✔ špetka soli
✔ miska
✔ lžíce
✔ plátno
✔ sítko
JAK NA TO:
1. Jogurty se smetanou a špetkou soli rozmícháme v misce. Vše vyklopíme do připraveného sítka, do kterého jsme vložili plátno. Sítko umístíme na hrnec tak, aby přebytečná voda mohla přes plátno volně odkapávat.
2. Když si vše připravíme večer v chladnější místnosti, tak nám ráno zůstane v sítku s plátnem sýr na způsob žervé.
3. Domácí žervé si můžete dále upravit podle vlastní chuti. Přidat lze česnek, cibuli nebo pažitku.