Hrozivá předtucha princezny Diany: Věděla, co se chystá… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Hrozivá předtucha princezny Diany: Věděla, co se chystá…

Lady Diana
Lady Diana (profimedia.cz)

Je to už dvacet dva let, co princezna Diana (†36) tragicky zahynula po autonehodě v Paříži, ale mnozí se s jejím odchodem stále nedovedou smířit, nechtějí uvěřit, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Na světlo světa navíc vycházejí další a další informace, které spekulace ještě více přiživují. Podle nejnovějších informací se navíc sama Diana několikrát svěřila s tím, že má hrozivý strach z autonehody!

Je to náhoda, že právě několik měsíců před smrtí se Lady Diana přiznala několika blízkým lidem, že ji děsí, že zemře při autonehodě? O svých obavách podle webu Jeden Deň Plus mluvila i se šéfem ochranky Kenem Wharfelem, komorníkem Paulem Burrellem či šéfredaktorkou časopisu Majestry Ingrid Sewardovou.

Komorník potvrzuje, že si princezna nechala vždy úzkostlivě prohlédnout auto. „Říkala mi: Skloňte se dolů a podívejte se, jestli něco nevidíte,“ přiznal. „Jsou porušené brzdové hadičky v místě, kde do nich vtéká brzdová kapalina? Odpověděl jsem jí: Vaše královská výsosti, nejsem inženýr. Tyto věci nevím,“ vysvětluje komorník s tím, že princezna si trvala na svém a chtěla pokaždé kontrolovat, jestli není pod autem něco neobvyklého. „Byla přesvědčená, že se jí chystají zabít,“ potvrzuje muž, který byl v její těsné blízkosti.

Bývalý strážce Diany, inspektor městské policie Ken Wharfe, rovněž souhlasí s tím, že princeznu sžíral strach, že se jí stane osudná cesta autem. Prý mu říkala: „Můžu být zabitá při autonehodě,“ vzpomíná Wharfe, který ji dle svých slov odpověděl: „Každý pátek jsme viděli na N4 nehodu. Není tedy vyloučené, že bychom se do ní mohli připlést i my.“

Pohled z jiné strany

Trochu jiný úhel pohledu pak do chování princezny vnáší Patrick Jephson, vedoucí soukromého sekretariátu princezny Diany. Ten se domnívá, že se po odchodu od královské rodiny stala nebezpečnou sama sobě. Více a více se totiž pokoušela vymanit z ochrany strážců a profesionálních řidičů. Místo toho si prý nechala radit od „přátel“, kteří podle něj jen chtěli zneužít její zranitelnost.

Jephson podle uvedeného webu rezignovat nakonec rok před tím, než Diana zemřela. To spolu mluvili naposledy. „Nebylo to šťastné poslední shledání. Ale ukončili jsme to. Kdybych věděl, co se za rohem blíží, pravděpodobně bych udělal všechno jinak,“ svěřil se v jednom z rozhovorů.

 Svatbu Diany a Charlese si můžete připomenout zde: 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.