Tichá bolest Strykové z Ordinace: Trpí letuščí nemocí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Tichá bolest Strykové z Ordinace: Trpí letuščí nemocí

Herečka Jana Stryková
Herečka Jana Stryková  ( Martin Přibyl)

Má výrazné oči, štíhlou postavu, ale 13. komnatou okaté herečky z nekonečného seriálu je její kůže. Musí řešit hned dva závažné problémy, které ji navíc postihují v zóně, na níž jsou ženy obzvláště citlivé  - v obličeji.

Jak uvádí magazín Sedmička, noční můrou Jany Strykové jsou dvě kožní choroby. První z ní je rosacea (růžovka – pozn. red.). Další pak periorální dermatitida, známá také jako „letuščí nemoc“. „Mám rosaceu a periorální dermatitidu. Ještě donedávna se mi stávalo, že u mě po aplikaci nějaké chemické barvy docházelo k různým reakcím. Měla jsem ve vlasech i lupénku,“ svěřila se citovanému týdeníku Stryková, která z toho důvodu vsadila v péči o vlasy a o tělo na přírodní kosmetiku.

Mimo to bojuje s letuščí nemocí, což je podle webu mojezdravi.cz zánětlivé onemocnění postihující ženy kolem 30. roku. Zejména ty, které v nadměrné míře používají kosmetiku a jsou v náročném prostředí.  K hlavním projevům nemoci patří tvorba červených pupínků, zakalených puchýřků a začervenání kůže v obličeji. Na to ji prý naštěstí zabírá kosmetika britské značky pro citlivou pleť. A také dostatečný příjem tekutin.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.