Velikonoční nádivka: Kopřivová se špenátem a bazalkou
POTŘEBUJETE: 4 vejce, 50 g změklého másla + na formu, sůl, 1 až 2 stroužky česneku, 7 tvrdších housek nebo rohlíků, 200 až 250 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání, 130 g baby špenátu, 2 velké hrsti kopřiv, svazek čerstvé bazalky, strouhanku na vysypání formy
Pečivo nakrájíme na kostičky, dáme do velké mísy a pokropíme mlékem a smetanou. Listy kopřiv a špenát omyjeme a přelijeme v cedníku vroucí vodou. Necháme okapat, trochu vymačkáme vodu a nasekáme. Bazalku omyjeme a nakrájíme, poté vše zelené přidáme k namočenému pečivu. Z vajec oddělíme žloutky, které se špetkou soli našleháme do pěny a vmícháme s prolisovaným česnekem do misky k pečivu. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do nádivkové hmoty. Směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu 30 až 35 minut. Z formy vyklepáváme až po vychladnutí.
Více velikonočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.
Další recept na velikonoční nádivku naleznete zde>>>