Svědectví ženy, která byla s Bartošovou v léčebně: Z toho mrazí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Svědectví ženy, která byla s Bartošovou v léčebně: Z toho mrazí!

Žena z léčebny, kde byla i Iveta Bartošová, promluvila.
Žena z léčebny, kde byla i Iveta Bartošová, promluvila. (Reprofoto: FTV Prima, Profimedia.cz, koláž Ahaonline.cz )

Jenom málokdy se zpěvačce Ivetě Bartošové (†48) dostalo ze strany jejích blízkých profesionální pomoci. Velký kus práce odvedla bývalá hospodyně Golda a Jan Saavedra, kterým se podařilo dostat zpěvačku na léčení. Zde je svědectví žena, která absolvovala léčení s Ivetou.

Paní Ľuba se dvakrát pokusila o sebevraždu a v životě prožívala stejné zoufalství, jako zpěvačka Bartošová. O všem promluvila ve slovenském magazínu Šarm.

„Člověk prožívá stavy blízké maniodepresi. Jednou je nahoře a připadá si jako velikán a génius, pak spadne na samé dno. V ničem nevidí žádný smysl, cítí se odstrčený celým světem, zbytečný, nepotřebný, odpudivý, nemilovaný...  A řešení vidí ve fatálním konci,“ říká o tíživých myšlenkách. Podobné pomoci ostatně mohla mít dlouhou dobu zpěvačka a rozhodla se je utnout skokem pod vlak.

„Neviděla svět a svůj život reálně. Když se člověk, který je na dně, rozhodně pro sebevraždu, necítí vůbec nic a nemyslí na nic jiného, jen aby to utrpení skončilo. Jeho pocity se nedají porovnávat s pocity lidí, kteří nejsou závislí na alkoholu a jiných drogách. To je něco úplně jiného,“ vysvětluje. A proč si myslí, že se Bartošová rozhodla vyřešit situaci tím nejtragičtějším řešením? „Iveta Bartošová by nemusela zemřít, kdyby její blízcí tak moc nepodcenili účinky alkoholu a léků, kterým holdovala od mládí. Člověk ale ovládne svoji závislost, pouze pokud chce přestat pít a omamovat se léky. A to Iveta nedokázala chtít. Sebevražda je výsledkem toho, že nedokázala žít s alkoholem a léky, ani bez nich,“ uzavírá smutně.



Přečtěte si
marcela47
10. 5. 2014 • 21:34

Neustálé se hodně píše, že Ivata chlastala., velmi by mě zajímalo kdo jí však tento alkohol kupoval, když neměla vůbec své finance pod kontrolou. Kdyby si alkohol kupovala sama určitě by se již ozval nějaký obchodník kde nakupovala. Dle mého názoru vše bylo v réžii Rychtáře a ten do ní alkohol naléval jak se mu chtělo a pak jako cvičenou opičku jí předhazoval bulváru a pak inkasoval další finance..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.