Vojta Dyk: Nightwork jste dnes viděli naposledy! Víme, kde to kluci naposledy rozjeli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vojta Dyk: Nightwork jste dnes viděli naposledy! Víme, kde to kluci naposledy rozjeli

Nightwork v akci. Vážně naposledy?
Nightwork v akci. Vážně naposledy? (David Hellebrant, www.aerophoto.cz)

Poslední vystoupení kapely Nightwork proběhlo o víkendu v alpském středisku Innerkrems. Kdo by čekal opulentní akci v „Kellnerovském“ stylu, byl by překvapen, rozloučení s fanoušky se uskutečnilo v rámci originálního projektu rádia Frekvence 1, kterého se mohl zúčastnit kdokoliv

„Dneska nás tady vidíte na úplně posledním koncertu, na kterém nás vidět můžete,“ hlaholil do hučky a teplé bundy zakuklený Vojta Dyk na pódiu, které vyrostlo u legendární sjezdovky, kde trénují i Janica Kosteličová nebo Hermann Maier. „Příště leda jako revival kapelu Vojty Dyka,“ dodal zpěvák, ale nezdálo se, že by to kohokoliv z kapely zvlášť rozlítostnilo. Během koncertu se Vojta dokonce odboural tak, že písničku na chvíli přerušil záchvat smíchu celé skupiny. Dá se tedy očekávat, že jejich rozpad nejspíš nebude finální.

Vystoupení Nightwork se stalo pomyslnou třešinkou na dortu ve čtyřdenním projektu rádia Frekvence 1, kdy se zimní středisko Innerkrems proměnilo v českou provincii se vším všudy. Češtinu bylo možné slyšet na sjezdovce, v půjčovně lyží, při komunikaci s instruktory, ale především během vystoupení oblíbených českých interpretů, které zde s velkým potěšením zastupovali Marek Ztracený, Chinaski a Nightwork.

Jak Vojtu Dyka, tak Marka Ztraceného bylo možné vidět nejen na pódiu, ale i na svahu, nebo v obležení fanoušky, se kterými se neúnavně fotili. Všichni zúčastnění se shodli, že takovou akci musí rádio příští rok rozhodně zopakovat. A kdo že vystoupí místo rozpadnuvších se Nightwork? Jestli to není kachna, příště se prý na horách objeví Daft Punk!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.