Český Vinnetou Stanislav Fišer na pohřbu Čecha: Umřít jsem měl já! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Český Vinnetou Stanislav Fišer na pohřbu Čecha: Umřít jsem měl já!

Stanislav Fišer také bojoval s rakovinou. Na pohřbu kamaráda mluvil o tom, že odejít měl on...
Stanislav Fišer také bojoval s rakovinou. Na pohřbu kamaráda mluvil o tom, že odejít měl on... (Koláž Ahaonline.cz)

Rakovina si nevybírá. Své o tom ví Stanislav Fišer (80), který přišel na poslední rozloučení s hereckým kolegou Vladimírem Čechem (†61). „Jak k tomu přijde? Měl ještě malé děti, a musel umřít. A já tu straším,“ řekl sklesle herec.

Fišer stejně jako Čech bojoval s rakovinou. Dabéra Vinnetoua dokázali lékaři zachránit, i když přišel v důsledku operace a ozařování o hlas. Populární moderátor Milionáře takové štěstí neměl. „Není to spravedlivé, takový mladý chlap,“ naříkal Fišer. S kolegou ho pojilo nejen jeviště, kde spolu mnohokrát vystupovali, ale také práce v dabingu.

Do Divadla ABC, kde se konalo poslední rozloučení, přišly asi čtyři stovky lidí, včetně rodiny zesnulého a několika desítek dalších herců. Květiny položili například Dana Batulková, Jan Rosák, Jan Vlasák, Jitka Smutná a Jiří Klem. Hanuš Bor pronesl řeč. Zavzpomínal, jak jednou Čech prošvihnul představení. „Roztržitý Vladimír nasedl v Bratislavě místo do rychlíku do Prahy do vlaku na Vídeň. Kdyby se to stalo mně, skončím někde v Horní Dolní, ale tohle byl noblesní Vláďa! Rovnou Vídeň,“ řekl s pohnutím Bor.

Dalším, kdo promluvil, byl ostravský herec Tomáš Jirman (56). Se zesnulým ho pojilo dlouhé přátelství. „Obešli jsme spolu pěšky republiku. Zálesáci Vladimírovi přezdívali Vejce. Důvod neznám. Ale když mi přišlo oznámení s tou smutnou černě orámovanou zprávou, leželo na něm na stole vyfouklé obarvené vajíčko. Položil ho tam můj syn,“ prozradil Jirman. 



Přečtěte si
janakveton
11. 8. 2018 • 06:56

Vladimíra Čecha jsem měla (a pořád mám!) nesmírně ráda. Ale Stanislavu Fišerovi bych přála, aby žil, ale hlas měl. Veliká škoda, že lékaři dosud nepřišli na to, jak to udělat! Jsou ještě velké rezervy ve vědě lékařské. Snad se to jednou povede!

xcarodejka
3. 7. 2014 • 15:44

Asi ano, i když vždy nerozpoznáme proč a nebo si na ten důvod počkáme dost dlouho, než se objeví.

marieelle
28. 3. 2013 • 15:07

všechno má svůj důvod a nic není náhoda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.