Vendula Svobodová: Matku (†71) ani za tři měsíce nepohřbila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vendula Svobodová: Matku (†71) ani za tři měsíce nepohřbila!

Vendula Svobodová  s maminkou
Vendula Svobodová s maminkou (Ladislav Křivan / Blesk)

Se smrtí matky se Vendula Svobodová (41) ani po třech měsících nevyrovnala. Jaroslava Horová (†71) zemřela počátkem prosince a Vendula má urnu s jejím popelem stále doma. A do domu v Černošicích, ve kterém matka žila, odmítla Svobodová vstoupit dokonce i poté, co ho vykradli.

 

„Nemám na to pořád sílu,“ vysvětlila Vendula, když se jí deník Aha! dovolal do Egypta, kde tráví týden u moře se synem Jakubem a přítelem Vladimírem. Byl to také on, koho do Černošic vyslala, když policie chtěla zjistit škody způsobené vykradením rodinného domku. „Vzali obrazy a asi nějaké maličkosti, opravdu nevím. Případ je uzavřen, mně se tam ale skutečně ještě vůbec nechce. Znamenalo by to pro mě přehrabovat se ve věcech po rodičích a na to opravdu pořád nemám,“ netají se Svobodová.


Čekání na jaro

K tomu, aby do černošického domu vstoupila a pohřbila maminku, se prý chystá na jaře. „Bude lepší počasí, bude veseleji,“ míní Vendula, která dům v Černošcích zdědí celý sama, neboť je jedinou přímou dědičkou. „Dědické řízení je ale velice zdlouhavé,“ podotýká Vendula, které připadalo navýsost nevhodné, aby na ni matka přepisovala nemovitost ještě za svého života.

„Prodá Černošice?

O tom, zda si dům ponechá nebo ho prodá, prezidentka nadačního fondu Kapka naděje ještě neuvažovala. Všechno ale mluví pro to, že se domu u Berounky nevzdá. Vila v Říčanech, kde žije, je psaná na syna Kubu, takže Černošice mohou být jediným Venduliným majetkem.


Navíc se v něm Vendula narodila a na dětství v Černošicích má krásné vzpomínky. A nejen na dětství. I na první milování s pozdějším manželem Karlem Svobodou (†68) v jejím dívčím růžově vymalovaném černošickém pokojíčku, při kterém slyšeli pod oknem šumět jez. A také na společné dlouhé romantické procházky kolem řeky.

 



Přečtěte si
honzina
8. 3. 2013 • 11:33

budete odpovídat, tím víc tady ta pin.da debilní bude otravovat, páč si myslí, že je zajímavá, přitom to je obyčejnej slovenskej dement, kterej náhodou dostal vycházky.

buban
7. 3. 2013 • 18:54

evinko1111-konecne uz si nekoho zaplat, kdo te vysuka-a potom bude pokoj. Vsak v Kosickom LunikuIX je hhodne nadrzenych-mozno by ti to aj zadarmo urobili

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.