PROSTŘENO: Uvařte si blafy vztahovačné Moniky! Toto menu šokovalo její hosty!
Na Pardubicku bylo v Prostřenu pořádné dusno. Zdejší klima rozvířila Monika Novotná (24), která se při vaření tak rozčílila, že její jidlo lítalo z okna. A když Pavel kritizoval její nepovedené menu, skončil za dveřmi. Přesvědčte se sami, zda tyto recepty mohly v soutěži obstát!
Toastík přelitý dresinkem
chlebíčková veka,
5 vajec,
kečup,
1 majolka,
několik listů ledového salátu
Postup:
Na plátek veky dáme na list ledového salátu rozpůlené vejce, které přelijeme
dresinkem smíchaným z kečupu a majonézy.
Teplota: 100°C (vejce)
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Čas přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 12 minut
Recipe category: předkrm/vaření
Peklovský kopec z vepřové kotlety, hranolky, zeleninová obloha
1 kg vepřového karé,
1 velká cibule,
3 stroužky česneku,
1 lžíce slunečnicového oleje,
1 lžíce hladké mouky,
1 lžíce polotučné hořčice,
1 lžička sójové omáčky,
1 lžička koření garam masala,
1 větší balení hranolek do trouby,
400 g tvrdého sýra,
čerstvá zelenina na oblohu
sůl
Postup:
Vepřové kotlety nakrájíme na proužky, které krátce orestujeme na suché
pánvi. Maso na chvíli vyjmeme, přilijeme trochu oleje, na němž orestujeme
cibuli na proužky. Osmahneme jen lehce do zlatova, vrátíme maso, přidáme
koření, hořčici, sójovku a drcený česnek. Promícháme a zakryté dáme dopéct
do trouby, aby maso změklo. Po dvaceti minutách vyjmeme, zahustíme a
dosolíme, dle potřeby a chuti dokořeníme. Podáváme s hranolky pečenými
v troubě.
Teplota: 180°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká/indická
Doba přípravy: 1-2 hodiny
Čas vaření: 45 minut
Recipe category: restování/ dušení/ pečení
Čokoládo-kokosové řezy
2 čokolády,
3 vejce,
2 hrnky polohrubé mouky,
půl hrnku slunečnicového oleje,
půl hrnku mléka,
1 prášek do pečiva,
1 hrnek cukru krupice,
2 balení strouhaného kokosu na posypání
Na polevu:
1 čokoláda na vaření
kousek ztuženého tuku,
šlehačka a lístky máty na ozdobu
Postup:
Vše kromě kokosu a surovin na čokoládovou polevu smícháme a nalijeme na
plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Plech po upečení
polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem, ozdobíme šlehačkou a
lístkem máty.
Teplota: 150°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 30 minut
Recipe category: moučník/pečení