Miroslav Táborský urazil nejbohatšího muže světa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Miroslav Táborský urazil nejbohatšího muže světa

Herec Miroslav Táborský urazil v »nováckém« seriálu Místo v životě fi rmu Microsoft, která si to ale nenechala líbit.
Herec Miroslav Táborský urazil v »nováckém« seriálu Místo v životě fi rmu Microsoft, která si to ale nenechala líbit. (Aha! – Dalibor Puchta, AP)

PRAHA – S opačným problémem než u skryté reklamy Leoše Mareše se televize Nova potýká v případě seriálu Místo v životě. Ten na Nově s velkým úspěchem běžel na jaře tohoto roku a objevila se v něm hvězdná herecká sestava v čele s Ondřejem Vetchým, Annou Šiškovou, Tomášem Hanákem, Simonou Stašovou a Miroslavem Táborským (47).

A právě Táborskému tvůrci Marek Dobeš a Štěpán Kopřiva do scénáře napsali nešťastnou větu, která rozhořela spor mezi Novou a počítačovým gigantem Microsoft miliardáře Billa Gatese. Ten totiž vyrábí operační systém pro počítače Windows, který Táborský v seriálu urazil. „Zatracený Windows,“ nadával herec nad počítačem na účet produktu, který Microsoftu vydělává miliardy dolarů. „Kdyby tady byl Linux, tak se to nestalo,“ korunuje svůj výrok chválou konkurenčního operačního systému jiné firmy.

„Nebylo to nic osobního, už jsme si to s Billem Gatesem vyříkali a není mezi námi žádná osobní řevnivost,“ reagoval na náš dotaz hurónským smíchem scenárista seriálu Marek Dobeš. Jeho žert může ale Novu stát pěkné peníze. Microsoft ji totiž chce hnát před soud! Bude Nova muset platit vysokou pokutu?

„Mezi generálními řediteli obou společností probíhají jednání o smírném řešení,“ potvrdila deníku Aha! probíhající jednání mluvčí televize Nova Veronika Šmítková. Jak takové mimosoudní vyrovnání může vypadat, je otázkou, jisté je jen to, že Nova se bude chtít dohodnout a vyhnout se dalšímu velkému placení. A seriál Místo v životě zatím začíná natáčet další díly.

30.11.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.