Těhotná Betka Stanková z Vyprávěj: Má cukrovku, bojí se o děťátko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těhotná Betka Stanková z Vyprávěj: Má cukrovku, bojí se o děťátko!

Betka už v těhotenství přibrala jedenáct kilogramů, přesto vypadá pořád skvěle.
Betka už v těhotenství přibrala jedenáct kilogramů, přesto vypadá pořád skvěle. (Aha! – Marek Pátek)

Hvězda retroseriálu Vyprávěj Betka Stanková (32) se již za měsíc stane matkou prvního potomka, radost jí ale kazí velké obavy o zdraví jejího děťátka. „Mám těhotenskou cukrovku, takže mě a miminko lékaři více hlídají,“ prozradila Stanková, pro kterou je nejdůležitější, aby děťátko, jehož pohlaví bude až do porodu přede všemi tajit, bylo nakonec zdravé.

Zvýšený přísun cukru představuje pro dítě určitá rizika. Plod jednak rychleji roste a přibývá na váze, proto nezřídka mívá porodní váhu přes 4 kg a lékaři raději volí porod císařským řezem. Vnitřní orgány děťátka, především plíce, naopak mohou být nedovyvinuté, a proto se u dítěte mohou objevit dechové obtíže, poruchy srdečního rytmu a v prvních dnech po porodu také hypoglykémie.

„Věřím, že všechno bude v pořádku a porod, u kterého bude i přítel, proběhne bez komplikací,“ spíná ruce stále krásná a stále svobodná Slovenka. „Do svatby se neženeme, ta pro nás teď není důležitá,“ mávne nad tím rukou. „Přednější je stihnout aspoň nějaký předporodní kurz, protože doteď jsem se kvůli pracovnímu vytížení nezastavila…,“ říká.

Autor:  nik

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.