Zpověď Jiřiny Jiráskové: Jsem zoufale vyčerpaná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpověď Jiřiny Jiráskové: Jsem zoufale vyčerpaná!

Jiřinu Jiráskovou opět trápí velké zdravotní potíže, detaily ale tají.
Jiřinu Jiráskovou opět trápí velké zdravotní potíže, detaily ale tají. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Legendární herečka Jiřina Jirásková (81) prožívá těžké období a bojí se nejhoršího. „Mám obrovské starosti. Nevíme si s nimi s mým pejskem Amálkou rady. Bohužel to není v mých rukou, už nezáleží jen na tom, jestli to chci zvládnout,“ říká o svém zdravotním stavu zoufalá Jirásková. „Vypadá to, jako by měl mayský kalendář pravdu a skutečně se blížil konec světa, tedy alespoň toho mého,“ říká odevzdaně.

Jirásková v pátek oslavila jednaosmdesáté narozeniny, ale s těmi loňskými jubilejními oslavami se to vůbec nedalo srovnávat. „Oslava nebyla, protože jsem musela pracovat. V pátek odpoledne a celou sobotu jsem točila film Vánoční hvězda, kde hraju maminku dvěma synům,“ prozradila Nedělnímu Aha! Jirásková, která si tak opravdu zahrává.

Je si ale sama vědoma, že to je doslova hra na život a na smrt. „Hrozně mě to natáčení vyčerpává, i když točím jen pět šest hodin denně,“ říká Jirásková, která si zkrácení natáčecí doby musela vyjednat, protože to není běžnou praxí.

Jelikož se ale Jirásková posledních pár let potýká s jednou vážnou nemocí za druhou, vyšel jí štáb vstříc. Všechny ty potíže se zažívacím traktem, kyčelním kloubem, páteří nebo náhlé nevolnosti a častá únava si ale vybírají stále větší daň.

„Už to lepší nebude. Možná mě to bude stát život, ale herectví je devadesát procent mého života, nemohu bez něj být,“ říká smířeně první dáma českého divadla, kterou proslavily role ve Světácích, Sestřičkách nebo ve Fany.

Jiřina Jirásková - legendární herečka a ikona Divadla na Vinohradech. Veškeré aktuality o herečce sledujte na http://www.ahaonline.cz/jirina-jiraskova



Přečtěte si
avina
25. 10. 2012 • 17:01

vždyt´má věk-dožila se...Kdyby měla děti,existenční starosti-nemá,je jako kůl v plotě.Chladná,sobecká dáma.Byly lepší herečky než ona-více mnohostranné,což ona ne byla.

verona010
29. 5. 2012 • 10:13

je vyčerpaná? Tak proč už nekončí? Potřebuje peníze na kouření a chlast. Ale že už není ke koukání to jí nevadí? Za chvíli bude hrát na židli nebo v posteli protože nebude moci chodit. No to bude podívaná.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.