Pooja, princezna slonů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pooja, princezna slonů!

Malá Pooja se velkých silných tlustokožců vůbec nebojí.
Malá Pooja se velkých silných tlustokožců vůbec nebojí.

HAMBURK/GOA – Je to sen každého dítěte! Po přečtení příběhů malého Mauglího ve slavné Kiplingově Knize džunglí snad každý kluk i holka zatouží místo k plyšákům tulit se k opravdickým slonům!


Příběh dívky, která vyrostla v pralese

Pro německou holčičku Pooju (6) se tento sen stal skutečností. Malá Pooja žije se svými rodiči Jessicou Marske a Carstenem Frickem (oba 40) půl roku v Indii a půl roku v Hamburku.

Pokaždé, když začne být v Německu zima, sbalí se s nimi a odletí si užívat sluníčka do přírodní rezervace v indickém státě Goa. A tam Pooja už odmalička každou volnou chvilku tráví v pralese se slony, kteří jsou určeni k ochraně chrámu bohyně Kálí. „Málokdo třeba tuší, že nejvíc ze všeho chutnají slonům rajčata,“ říká holčička, která ví o slonech víc než kdekterý zoolog.

Jejím nejoblíbenějším zvířetem je postarší sloní dáma Shanti (49). S ní se i dělí o čokoládu. „Shanti je pěkně mlsná a vždy mě dostane svýma očima. Tomu pohledu nikdy nedokážu odolat a kousek čokolády jí dám,“ vypráví Pooja. Už brzy se opět vydá za svými obrovitými čtyřnohými kamarády. Na co se těší ze všeho nejvíc? „Až zase budu mít Shantin chobot v dlaních!“


Autor: (end)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.