Těžce nemocný Bořivoj Navrátil (77): Znovu na obrazovce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těžce nemocný Bořivoj Navrátil (77): Znovu na obrazovce

Bořivoj Navrátil sleduje výsledek svého natáčení Ulice.
Bořivoj Navrátil sleduje výsledek svého natáčení Ulice. (Foto Aha! – Martin Hykl, TV Nova)

Herec a obrovský bojovník Bořivoj Navrátil (77), který se již čtrnáct měsíců pere se zákeřnou rakovinou tlustého střeva, se vrátil do Ulice!

Coby plukovníka Bařinku ho diváci mohli vidět ve středeční a čtvrteční epizodě, kterou natáčel s Rudolfem Hrušínským (64). Navrátil si to samozřejmě nenechal ujít a deník Aha! herce navštívil, aby děj zhlédl s ním.

„Jsem zvědavý, co z toho vzniklo. Točilo se to totiž již v září, kdy jsem na tom byl velice zle, hůř než nyní, a nevědělo se, jak to se mnou bude,“ vzpomínal nostalgicky u televize Navrátil, který byl při sledování svého výkonu velmi dojatý.

„Moc jsem se po dlouhé době těšil na kolegy, ale ten motiv natáčení byl moc smutný. Počítali jsme s tím, že kdyby se mi něco přihodilo, tak aby moje postava neskončila do ztracena.

Dramaturgové vymysleli scény, kde odjedu do lázní a můj osud tak zůstane otevřený,“ řekl Navrátil, kterému se po Ulici moc stýská. Ale zatímco se diváci radovali z jeho dvoudenní návštěvy v Ulici, herci do zpěvu moc nebylo. „Mám teď dva dny chemoterapie, už posedmadvacáté, a není mi dobře.

Jsem v nemocnici vždycky od rána nejmíň do čtyř a špatně to snáším,“ povzdychl si Navrátil, který i přes své zdravotní obtíže nadále pracuje a dnes natáčí pro nevidomé na CD knihu Mých sto let od režiséra Otakara Vávry.

„Je to překrásná kniha, mapující dějiny kinematografie i tohoto státu. Až on film pozdvihl na uměleckou úroveň. Psal to z pozice stoletého dědka, kdy neměl důvod mluvit nepravdu,“ vychvaloval Vávru Navrátil.

Rozhovor s Bořivojem Navrátilem čtěte v sobotním Aha!



Přečtěte si
aznom
15. 4. 2011 • 18:18

Když ho nezabije nemoc,tak jej zcela jistě zabije nebetyčná stupidita tohoto"veledíla".Bůh mu buď milostiv.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.