Za snímky malého Michaela Jacksona 5 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Za snímky malého Michaela Jacksona 5 milionů!

Některé z Jacksonových fotek.
Některé z Jacksonových fotek. (ČTK, ara)

Je blázen do zesnulého krále popu a topí se v milionech. Na včerejší večerní dražbě zatím utajený majitel zaplatil více než 5 milionů za fotky svého idolu Michaela Jacksona. A nebyl jediný ochotný vyhodit jmění za snímky zpěváka. Na aukci o ně byla pěkná mela!

Je blázen do zesnulého krále popu a topí se v milionech. Na včerejší večerní dražbě zatím utajený majitel zaplatil více než 5 milionů za fotky svého idolu Michaela Jacksona (†50). A nebyl jediný ochotný vyhodit jmění za snímky zpěváka. Na aukci o ně byla pěkná mela!

Vítěz aukce novým majitelem desítek dosud nezveřejněných fotografií. Zaplatil za ně zhruba 200 tisíc eur, tedy přes pět milionů Kč. Dražba proběhla včera večer v Paříži.

Z původně nabízených 700 stylizovaných fotografií Michaela Jacksona, jež v roce 1999 pořídil Francouz Arno Bani, bylo v dražbě prodáno 90 snímků. Mezi nimi jsou čtyři velké portrétní fotografie, 55 běžných snímků a 31 kontaktních archů.

Fotografie představují neobvykle hezké a půvabné portréty zpěváka, který zemřel v červnu loňského roku na předávkování silným anestetikem, jež mu podal jeho lékař.

Nejvyšší ceny dosáhla velkoformátová fotografie, na níž je zpěvák zvěčněn s okem silně nalíčeným namodro. Podle organizátorů aukce přišla nového vlastníka na 31 000 eur, tedy 775 tisíc korun.

Vyvolávací cena čtyř velkých portrétů byla tisíc eur, u ostatních snímků a kontaktů začínala cena na 500 eurech (12 500 korun). Čtyři pětiny položek byly v pařížské aukční síni Pierre Bergé & Associés vydraženy přímo, zbytek telefonicky a po internetu.

Čtěte také:

Spor o Jacksonovy děti:Je otcem bodyguard?

Michael Jackson - V novém hitu jako anděl

Matka Jacksona: Michael (†50) byl závislý na plastických operacích

Michael Jackson byl týrané dítě! Otec Joseph přiznává: Ano, mlátil jsem ho!

Dvě dětí Michaela Jacksona šly poprvé do školy

První výročí smrti Michaela Jacksona: Truchlil celý svět, kromě jeho dětí!

Jackson si zaplatil pohřeb!

Michael Jackson: Fotografie z tajného rodinného alba!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.