Zpěvačka Aretha Franklin - Rakovina slinivky! Stejná nemoc zabila i Swayzeho... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpěvačka Aretha Franklin - Rakovina slinivky! Stejná nemoc zabila i Swayzeho...

Královna soulu Aretha Franklin bojuje se zákeřnou nemocí.
Královna soulu Aretha Franklin bojuje se zákeřnou nemocí. (ČTK)

Milovníky hudby ve čtvrtek šokovala zpráva, že slavná americká zpěvačka Aretha Franklin (68), přezdívaná Královna soulu, trpí rakovinou slinivky. Tedy stejnou nemocí, která loni v září zabila herce Patricka Swayzeho (†57).

Když legendě lékař v listopadu zakázal půl roku vystupovat, začalo se šeptat, že se zpěvačkou není něco v pořádku. Nedávno se podrobila operaci, ale důvod zákroku odmítá prozradit. Přesto unikla z jejího okolí informace, že jde právě o rakovinu slinivky. Šance na přežití jsou velmi nízké, jen pět až deset procent pacientů nad nemocí zvítězí.

Swayze se o to marně snažil rok a půl. U Arethy je navíc řada komplikací, které znesnadňují léčbu. Věk, nadměrná váha i celkový zdravotní stav hovoří v neprospěch uzdravení. Swayze byl sice silný kuřák a zdaleka se nevyhýbal alkoholu, ale byl mladší a nikdy netrpěl nadváhou. Přesto nad ním rakovina zvítězila.

Pro hudební svět by smrt Arethy Franklin byla tragédií. Dvacet jejích písní ovládlo žebříčky. A dvacet je i sošek Grammy, které si za svou tvorbu odnesla. Hudební časopis Rolling Stone ji označil za největší zpěvačku všech dob. Ale jak řekl nedávno herec Michael Douglas (66), který od srpna bojuje s rakovinou krku: „U rakoviny je úplně jedno, kolik ocenění jste v životě dostali.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.