VIDEO Německá show: Mladík, nezvládl salto. Bude ochrnutý... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

VIDEO Německá show: Mladík, nezvládl salto. Bude ochrnutý...

Pár vteřin po neštěstí...
Pár vteřin po neštěstí... (ČTK, video YouTube.com)

Před očima Cher, Robbiho Williamce či Cameron Diaz chtěl Samuel Koch (23) chtěl ukázat, co umí, zničil si tak ale celý život. V přímém přenosu, který sledovalo 8 milionů lidí nezvládl salto na skákacích botách přes auto, které řídil jeho táta. Zůstal bezvládně ležet. Lékaři mu nedávají moc šancí, že by ještě někdy chodil.

K neštěstí došlo v přímém přenosu soutěžní show Wetten, dass...? (Chcete si vsadit?) německé televize ZDF.

Podle lékařů si komplikovaně poranil páteř, jeho stav je »vysloveně kritický« a po operaci je udržován v umělém spánku. V pořadu, jenž byl poprvé ve své téměř třicetileté historii předčasně ukončen, nakonec nevystoupily očekávané pěvecké hvězdy včetně kanadského zpěváka Justina Biebera nebo obnoveného boybandu Take That v čele s Robbiem Williamsem.

Výkon studenta vysoké školy hudby, divadla a médií v Hannoveru byl předmětem sázky pozvaných hostů v show, kterou sledovalo přes osm milionů televizních diváků.

Soutěžící se zranil při pokusu přeskákat s pružinami na nohou, jimž se říká také » poweriser « nebo »power jumper«, několik jedoucích automobilů. U třetího vozu, který shodou okolností řídil jeho otec, mladík zavadil hlavou o střechu auta a dopadl na zem tak nešťastně, že ke zděšení moderátorů a diváků zůstal bezvládně ležet.

Kamera najela na napjatý obličej matky soutěžícího. Později vyšlo najevo, že mladík několikrát zaváhal už při zkouškách.

Když dopadl na zem, zavládlo ticho. Pak se Thomas Gottschalk zeptal: „Bolelo to?“ Jeho kolegyně, modelka Michelle Hunzikerová, duchapřítomně přivolala pomoc: „Rychle lékaře!“

ZDF bezprostředně po pádu vysílala videoklipy. Zraněného z haly vynesli záchranáři, mladý muž prý byl při vědomí a byl převezen do nemocnice. Gottschalk pak show zcela ukončil s vysvětlením, že není možné pokračovat, dokud nebude jisté, že chlapec je v pořádku. „Nedokážu to tady teď dál moderovat,“ řekl křídově bledý moderátor.

Zraněný leží na jednotce intenzivní péče na univerzitní klinice v Düsseldorfu. Podle šéfa kliniky Wolfganga Raaba má komplikovaná zranění páteře a porušenou míchu. Raab kromě toho hovořil o známkách ochrnutí.

V akutním ohrožení života sice pacient údajně není, ale jeho stav je prý „…vysloveně kritický“. Po více než dvouhodinové operaci je v umělém spánku.

Mezi hosty, které si moderátor Gottschalk pozval do studia, byla tentokrát také zpěvačka Cher, herečka Cameron Diaz, hudebník Phil Collins nebo čerstvý držitel Oscara Christoph Waltz.

Mezi mladými děvčaty v hledišti vyvolalo velké zklamání především zrušené vystoupení Justina Biebera. Některé z nich údajně cestovaly za svým idolem až osm hodin vlakem. Zklamaní a otřesení hosté měli alespoň na krátkou chvíli možnost spatřit Robbieho Williamse, který jim zamával, zatímco opouštěli halu.

Čtěte také:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.