Babi Homolková - Kamarádce Hegerlikové odkázala manžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Babi Homolková - Kamarádce Hegerlikové odkázala manžela!

Antonie Hegerliková
Antonie Hegerliková (ČTK, ara)

»Babi« z trilogie o rodině Homolkových nebo služebná Ema v Nemocnici na kraji města, herečka Marie Motlová (†67), byla stejný svéráz v životě jako na fi lmovém plátně! Přesto na ni její celoživotní kamarádka, žijící legenda Antonie Hegerliková (86), nedá dopustit. Zdědila totiž po Motlové manžela Karla Fridricha (†77)!

O kariéru v Národním divadle přišla kvůli zálibě v alkoholu a ani s penězi si Motlová příliš hlavu nelámala – byla schopna jet taxíkem na tři dny na chalupu. „Jednou jí přišlo z finančního úřadu psaní, že vydělala milion korun a že je musí zdanit. Marie se tomu hrozně divila, že prý to není možné, že žádný milion nemá, kde by ho vzala,“ vzpomíná Hegerliková na Motlovou.

„S jejím přístupem k penězům si ale ani nevšimla, že tolik opravdu vydělala. Odjela třeba na tři dny taxíkem na chalupu, kde na ni řidič čekal, a po celou dobu se mu počítalo rito,“ směje se Hegerliková, která se s Motlovou seznámila v mládí na konzervatoři. Obě herečky se pak přátelily celý život.

Dvakrát vdaná a bezdětná Motlová si do svého soukromí nikdy nenechala mluvit a její boj s alkoholem byl pro všechny blízké tabu až do její smrti v roce 1985. Po Motlové zůstal vdovec, herec Karel Fridrich, který strávil podzim života s Hegerlikovou. U té po smrti Motlové zazvonil a požádal ji o ruku.

„Říkal, že Marie pro něj byla tou nejlepší ženou, ale že mě vždycky tajně miloval. Vzali jsme se, a pro mě to bylo až do Karlovy smrti nejkrásnějších osm let života,“ dodává Hegerliková, která v sobotu oslaví už 87. narozeniny, v magazínu Top Star, jenž televize Prima odvysílá dnes večer.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.