»Gumová« Eliška (6) z Talentmanie: Ve třech měsících takhle cvičila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Gumová« Eliška (6) z Talentmanie: Ve třech měsících takhle cvičila!

Tyto akrobatické kousky s Eliškou dělal dědeček Viktor krátce po jejím narození. Eliška stojí jako přibitá...
Tyto akrobatické kousky s Eliškou dělal dědeček Viktor krátce po jejím narození. Eliška stojí jako přibitá...  (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Šestiletá Eliška Součková z Turnova má talent od Pánaboha. Na požádání udělá provazy, vystřihne parádní hvězdu, salto nebo přemet. Není divu, že v novácké soutěži Talentmania s přehledem postoupila do fi nále. „Sotva se narodila, už to v sobě měla, to se nedalo přehlédnout. Proto jsem s ní začal cvičit a věnovat se jí,“ říká její dědeček Viktor Savenko (52), bývalý cirkusák. Eliška navíc dokázala stát a udržet rovnováhu ve třech měsících. Neuvěřitelné!

Od kolébky cvičila

Gumová holčička a věčně usměvavý děda. To je dvojice z Talentmanie Eliška Součková a Viktor Savenko, kteří si hned získali srdce diváků. Nad jejich akrobatickými kousky zůstává rozum stát a tají se dech. Pan Viktor je původem Ukrajinec, který byl dlouhá léta cvičitelem akrobacie v cirkuse. Do České republiky se svou rodinou přišel před patnácti roky.

„Když se narodila Eliška, začali jsme spolu jen tak blbnout. Já si ji přehazoval a jí se to strašně líbilo. Navíc sotva se narodila, už dokázala neskutečně udržet rovnováhu. Bylo mi jasné, že má obrovský talent,“ vzpomíná na začátky pan Viktor. „Ale všechno to bylo naprosto spontánní,“ dodává.

Maminka se o Elišku nebojí

Děda se svou vnučkou cvičili nepravidelně. „Vždycky když jsem k nim přišel na návštěvu, někdy jednou, někdy dvakrát do týdne, tak jsme spolu začali řádit. Eliška byla od narození strašně ohebná. Postupně jsem jí začal radit, co a jak by mohla udělat. A ona se každým měsícem zlepšovala a byla velice vnímavá a šikovná. Dnes už toho na svůj věk dokáže opravdu hodně, třeba hvězdu na jedné ruce,“ konstatuje pyšně pan Viktor.

Maminka Elišky paní Alisa se na jejich akrobatické kousky dívá s klidem. A to i přesto, že některé jsou opravdu nebezpečné. „On to dělal i se mnou, když jsem byla malá, takže se nebojím, že by se Elišce něco stalo. Ale přiznám se, že z té popularity, která teď kolem nás je, nejsem nijak nadšená,“ svěřuje se maminka.

Eliška dokáže na svůj věk neskutečné věci.

Mistryně světa v tancování

Eliška je velice temperamentní dítě, které nedokáže ani chvíli posedět v klidu. I proto si brzy vybrala to, čím bude vyplňovat svůj volný čas. „Od tří let tancuje latinskoamerické tance v taneční škole Ilma. Má už asi devět medailí. Je nejen mistryní republiky, ale i mistryní světa. Jsme rádi, že jí to takhle jde, ale nejdůležitější je, že ji to baví,“ říká Eliščina maminka.

„Ona je prostě hyperaktivní dítě,“ doplňuje s úsměvem dědeček. Že by se svou vnučkou v Talentmanii došli tak daleko, od nich ale nikdo nečekal. „Už kdysi před lety jsme spolu natočili video, které jsme poslali do pořadu Natoč to, a vyhráli jsme. Ale v konkurenci, která v Talentmanii je, jsme to nečekali. I když moc jsem si to přál,“ přiznává dědeček.

Jejich spontánní zábava teď dostala grády. „Dřív jsme spolu jen tak blbli, teď už se ale připravujeme víc. Přece jenom, když už jsme tak daleko, byla by škoda se na to vykašlat. Musíme předvést zase něco nového,“ má jasno dědeček.

Akrobatické kousky, které provádí se svou vnučkou, ovšem nikomu nedoporučuje. „Aby doma někdo se svým dítětem něco takového bez přípravy zkoušel, je dost riskantní. Vážně to není sranda,“ uzavírá povídání pan Viktor.

Takhle Eliška zářila v Talentmanii.

Eliška v tancování doslova kraluje. Má už celou řadu medailí. Je dokonce mistryní světa.

Eliška pro Nedělní Aha!: Chci být zubařkou!

Zatímco Marešovi během semifinálového vystoupení řekla Eliška jen tři slova, pro Nedělní Aha! se, dáli se to tak říct, pěkně rozpovídala.

Eliško, nemáš trému vystupovat v Talentmanii před tolika lidmi?

„Ne, nemám. Mě to baví. Na lidi jsem zvyklá z tancování.“

Po vašem čísle jsi na dotazy moderátora Leoše Mareše odpovídala jen »ano« nebo »ne«. Proč?

„Je tam špatně slyšet. A slovensky moc slov neumím.“

Minulou neděli na vás vyšla řada až po desáté hodině večer. Nebyla jsi unavená?

„To ne! Já se na to moc těšila!“

Kdo ti je z poroty nejsympatičtější?

„Asi Adela Banášová. Tu mám ráda.“

Co na tvoji slávu říkají ve škole?

„Fandí mi!“

Pokud byste s dědou vyhráli, už víš, co by sis koupila?

„Jo! Přece domeček!“

A čím bys jednou chtěla být? Tanečnicí?

„Já bych chtěla být zubařkou!“

Dědeček Viktor i maminka Alisa jsou na svou Elišku právem pyšní.

Co o nich řekli:

Zdeněk Troška: „V několika momentech jsem trnul a zavíral oči... Byl to ale zážitek, jste naprosto skvělí! Eliška je prostě k sežrání!“

Pavol Habera: „Jste velice sympatická dvojice. Dám si pozor, až dám své dítě svému tátovi. Doufám, že tohle s mým malým nedělají, když je nevidím.“

Adela Banášová: „Mně se to líbilo. Je to zvláštní, nikdo to nedělá. Já jsem třeba se svým dědou nikdy nedělala kotoul, abych mu viděla tak zblízka zadek.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.