Bývalá koulařka Helena Fibingerová: Obžalovali jí muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bývalá koulařka Helena Fibingerová: Obžalovali jí muže

Fotografie
Fotografie (internal)

Bezmála rok trvalo, než se podařilo uzavřít vyšetřování dopravní nehody Jaroslava Šmída (76). Bývalý trenér a manžel koulařské legendy Heleny Fibingerové (61) byl obžalován a hrozí mu až pět let.

Tragédie se odehrála minulý rok 24. listopadu mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku. Podle policie řidič nissanu Jan Šmíd zřejmě nepřizpůsobil rychlost viditelnosti. „Zezadu narazil do jedoucího cyklisty. Jízdní kolo zůstalo zaklíněno pod vozem,“ uvedl tehdy k nehodě policejní mluvčí Petr Zámečník.

Cyklista neměl šanci, zemřel ještě před příjezdem záchranky. Manželovi exkoulařky policie zadržela řidičák, navíc nadýchal 1,3 promile alkoholu. „Ten muž na sobě neměl žádnou reflexní vestu – jen tmavé oblečení. Srážce nešlo zabránit,“ řekla před časem Aha! sama Fibingerová.

O tom, zda je Šmíd vinen, ale bude rozhodovat soud a v případě, že Šmída uzná vinným z řízení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví s následkem smrti, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí půl roku až pěti let, případně peněžitý trest.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.