»Michael Jackson« z Talentmanie Davídek Dostál: Na nohy mu pomáhaly Laurinová i Munzarová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Michael Jackson« z Talentmanie Davídek Dostál: Na nohy mu pomáhaly Laurinová i Munzarová

Fotografie
Fotografie (internal)

Davídek Dostál, postižený dětskou mozkovou obrnou, se stal miláčkem Talentmanie i celého národa, když se v přímém přenosu úvodního dílu soutěže více než šest týdnů po operaci postavil na nohy. Málo se ví, že svou zásluhu na tom měla i Sabina Laurinová nebo Bára Munzarová.

Malý David Dostál, který se v talentu o hlasy porotců uchází číslem, v němž imituje Michaela Jacksona, prodělal před postupem do druhého castingového kola operaci nohou. Když mu ale sundali sádru, Davídek dostal psychický blok a bál se znovu postavit na nohy. Měl proto slíbený postup do dalšího kola, když do něj dojde po svých. A to Davídek opravdu splnil.

Jenže se začaly ozývat zlé jazyky v diskuzi na webových stránkách města Kunštát, odkud Davídek pochází. Tvrdily, že jeho účast v Talentmánii je jen záminkou jeho otce, který prahne po mediální pozornosti. „Je to dílo závistivců, kteří Davídkovi nepřejí úspěch. Je pravda, že v uměleckém prostředí vyrůstá odmalička, manželka hraje na kytaru a zpívá, já hraju v ochotnickém divadle, takže je logické, že k tomu tíhne i on,“ vysvětluje Ladislav Dostál. Ten mimo svou profesi učitele také vystupuje v menších rolí nebo jako komparsista v různých filmech.

„Beru ho s sebou na natáčení, párkrát už si se mnou zahrál. Baví ho to a u filmu jsou skvělí lidé, kteří nikomu nic nezávidí a Davídka si oblíbili,“ říká Davídkův otec, s nímž se syn podíval například letos v srpnu vzal na natáčení pohádky Zdeňka Trošky Čertova nevěsta. „Bylo to v době, kdy už se měl Davídek postavit na nohy a nešlo mu to, proto musel zůstat za kamerou. Hodně mu tam pomáhla Sabina Laurinová nebo Bára Munzarová, které se ho snažily postavit,“ přiznal zásluhy na synově zlepšení také českým hvězdám.

Na námitku jednoho z diskutujících, že syna ukazuje jako cvičenou opičku má jedinou odpověď. „Snažím se Davidovi udělat jeho život co nejhezčí a nejzajímavější, protože jsou jeho možnosti omezené.“ A nevypadá to, že by sám »malý Michael Jackson« něco proti svým VIP ošetřovatelkám namítal.

Davídkovi pomáhala vedle Munzarové na nohy i Sabina Laurinová.

ČTĚTE TAKÉ:

VIDEO Davídek z Talentmanie: Oběť exhibicionismu svých rodičů, nebo útoku od závistivců?

Dcera Dominika Haška v televizní soutěži talentů: Táta ji podcenil! „Chci mu dokázat, že umím zpívat,“ řekla.

Dominik Hašek o své dceři: Vím, že má krásný hlas!

Česko Slovensko má talent: Pád na zem! Dívku odvezla záchranka!

Česko Slovensko má talent vs. Talentmania: Nova vítězí, ale jen těsně!

8. 9. 2010, 9:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.