Pohřeb legendárního provazochodce Rudolfa Berouska! Zničené dcery: Kolaps u rakve táty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Pohřeb legendárního provazochodce Rudolfa Berouska! Zničené dcery: Kolaps u rakve táty!

Dcery se nad rakví svého otce žalem téměř zhroutily.
Dcery se nad rakví svého otce žalem téměř zhroutily. (Aha! – Petr Novotný)

Pražské Olšanské hřbitovy včera zažily velkolepý pohřeb. Na dvě stě členů nejslavnějších českých cirkusáckých rodin se loučilo se slavným průkopníkem provazochodeckého umění Rudolfem Berouskem (†65), který na konci srpna zemřel na infarkt.

Katafalk zaplněný věnci se stovkami růží, smuteční kapela a zástup pozůstalých za rakví jedoucí v naleštěném autě k rodinné hrobce. Tak vypadal včerejší pohřeb principála Cirkusu Berousek. Bývalého provazochodce Rudolfa Berouska na poslední cestě vyprovodil kněz a zhroucená manželka Jana spolu se čtyřmi dětmi.

Smuteční obřad začal jak jinak než písní Karla Gotta Krev toulavá z legendárního filmu Cirkus Humberto. Nejvíce slz a dojetí ale u pozůstalých vzbudila chvíle, kdy zazněla symbolická píseň Tam u nebeských bran Michala Tučného a rakev pomalu mizela za oponou...

Obřadu se zúčastnil i Ludvík Berousek, který vede zoopark v Bášti u Prahy. Ten deníku Aha! prozradil, za jakých okolností jeho strýc zemřel na infarkt.

„Rudova rodina na Zbraslavi volala přes dispečink záchranku, ale oni místo té zbraslavské poslali pro záchranku až do Prahy. Rudovy děti nakonec raději zaběhly samy pro místní záchranáře. Pražáci totiž přijeli až za 25 minut. Rodina teď zvažuje podat na záchranku trestní oznámení,“ vysvětlil Berousek.

Ten prozradil i další tragický moment ze života zemřelého. „Byl velký průkopník provazochodectví ve 40metrové výšce. Při jednom představení se zabila jeho mladá žena. Zanechala mu po sobě malinkou dcerku,“ dodal Berousek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.