Němci Karla Gotta nezažalují! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Němci Karla Gotta nezažalují!

Karel Gott
Karel Gott

Pořadatelé červnového koncertu v Německu nepodají žalobu na Karla Gotta za to, že zpíval na playback. Ačkoliv se původně cítili být ošizeni, uznali, že by to bylo k ničemu.

Mistr je údajně ošidil tím, že ve východoněmeckém Eisenhüttenstadtu nezazpíval zpatra. Koncert 19. června byl prý příliš krátký a Gott navíc zpíval na playback, čímž prý byla porušena smlouva.

K soudu ale nakonec nedojde. „Zjistili jsme, že nemůžeme podniknout žádné kroky,“ řekli pořadatelé pro noviny Märkische Oderzeitung. Podle informací německého deníku by se případný soud musel konat v Praze, což by proces zkomplikovalo.

Mnohonásobný Český slavík nařčení odmítá. Prý chtěl vzhledem ke svému nachlazení vystoupení zrušit, pořadatelé ho však přemluvili, aby i přes to zazpíval. „Snažil jsem se pořadatelům vyjít vstříc, přestože jsem jenom mohl předložit potvrzení o svých nemocných hlasivkách a koncert odvolat. Místo ocenění mě ale pomluvili,“ hájil se Gott.

Za účelovou Gott tehdy označil také stížnost na délku koncertu. Koncert pro 460 posluchačů trval včetně přídavků asi 40 minut. Podle smlouvy měl být pětačtyřicetiminutový plus přídavky. Gott však upozornil na to, že nešlo o samostatný koncert, ale o jedno z vystoupení v rámci show, které se zúčastnili i další zpěváci a orchestry.

Rozruchu šlo podle Märkische Oderzeitung předejít, kdyby se publikum o Gottově zdravotní indispozici dovědělo. Zpěvákův management však podle Henckové pořadatele i další spoluúčinkující zavázal k mlčenlivosti.

O Mistrově nemoci a sporu:

Gott zase řádí!

Karel Gott: Opět v nemocnici!

Karel Gott o soudním sporu s Němci - Jsem z toho rozladěný...

Němečtí fanoušci nachlazeného Karla Gotta po koncertě: Byli jsme podvedeni!

Autor ex, ČTK

Foto Aha! Martin Pekárek

19. 8. 2010 7:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.