Vězeň Jiří Kajínek - Na filmu vydělal MILION! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vězeň Jiří Kajínek - Na filmu vydělal MILION!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na doživotí odsouzený údajný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek (49) sice již šestnáct let »bručí« za mřížemi nejpřísnějších českých věznic, i tak ale dokázal vydělat majlant! Podle informací Aha! totiž za práva k použití svého jména a příběhu ve filmu Petra Jákla Kajínek inkasoval bezmála milion korun!

Zatímco třeba v USA je přísně zakázáno, aby pravomocně odsouzení zločinci získávali honoráře za knihy, televizní vystoupení a práva ke svému příběhu – tedy za vše, co se týče jejich trestné činnosti – v Česku podobná právní úprava neplatí. Proto mohl nejznámější český vězeň inkasovat kulatou sumičku.

„Je pravda, že jsme panu Kajínkovi vyplatili honorář. Jeho přesnou výši ale nesmím podle smlouvy sdělit,“ potvrzuje režisér snímku Petr Jákl.

Podle zdroje blízkého štábu ovšem muž, který jako jediný dokázal utéct z nejstřeženějšího českého katru – Mírova, rozhodně v base nebude trpět a v kantýně si konečně dopřeje vše, na co má chuť. „S producenty se domluvili na sumě milion korun. Kdyby Kajínek chtěl, dají mu i víc, ale jemu nešlo ani tak o výdělek, ale o to, aby se díky snímku začalo o jeho velmi podezřelém odsouzení opět mluvit,“ říká zdroj.

A to se zatím vede. Premiéra Kajínka vyvolala obrovskou odezvu, včetně včerejška film vidělo na dvě stě tisíc platících diváků. Navíc je reálné, že bude obnoveno soudní řízení a nejslavnější vězeň se dostane na svobodu. Pak ovšem zinkasuje ještě víc – od českého státu by mohl za léta nespravedlivého věznění požadovat pěkných pár milionů!

Chce obnovit proces!

Naděje neumírá a platí to i v kauze Kajínek, jeho advokátka Klára Slámová tvrdí, že se jí podařilo získat nové důkazy v případu. Podle právničky by mohly přispět k jeho osvobození, a je proto odhodlána během několika měsíců podat žádost o obnovu řízení.

Informaci včera přinesl server idnes.cz. Nové indicie prý nijak nesouvisejí s fi lmem, který právě v těchto dnech láme v kinech divácké rekordy. Nemá se ani jednat o odposlechy, jejichž možnou existencí se zabývá policejní inspekce a ministr vnitra Radek John je označil za přelomový důkaz.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.