Režisérka Věra Chytilová: Bojuje s rakovinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Režisérka Věra Chytilová: Bojuje s rakovinou!

Věra Chytilová podle informací deníku Aha! bojuje s těžkou nemocí.
Věra Chytilová podle informací deníku Aha! bojuje s těžkou nemocí. (ČTK, ara)

Legendární režisérka Věra Chytilová (81) bojuje podle informací Aha! s rakovinou slinivky břišní! „Paní Chytilové bohužel lékaři diagnostikovali rakovinu slinivky. Ležela na interně na pražské Homolce, byla i na vyšetření průchodnosti cév na oddělení nukleární medicíny. Kvůli jistým komplikacím ji přeložili na neurologii. Je jako kost a kůže, léčbu bohužel na vlastní žádost přerušila a nemocnici opustila,“ tvrdí žena, která ve zdravotnickém zařízení přišla s režisérkou do styku.

Chytilová zprávy nevyvrací. „Na Homolce mě opravdu někdo mohl vidět, chodím tam na vyšetření,“ potvrdila Chytilová, o údajné nemoci se ale odmítla bavit. „Jsem ve škole, nemám čas a náladu s vámi o tomhle mluvit,“ prohlásila a zavěsila.

Otázkou zůstává, zda jí nemoc dovolí natáčení pokračovaní legendární komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag, které nedávno s Bolkem Polívkou a Miroslavem Donutilem ohlásili. „Rakovina slinivky břišní je opravdu obzvlášť závažné nemocnění,“ konstatují odborníci.

V České republice onemocní touto zákeřnou formou rakoviny dvacet lidí na sto tisíc obyvatel. Statistiky uvádějí, že rok po stanovení diagnózy přežije jen pět procent nemocných, do pěti let už pouze jediné procento pacientů. Nemoci podlehl například americký herec Patrick Swayze, trpí jí údajně i Vladimír Dlouhý alias Petr ze seriálu Arabela.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.