Cimrmanovo divadlo praskalo ve švech! Lidé nosili věnce nebo i basu piva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Cimrmanovo divadlo praskalo ve švech! Lidé nosili věnce nebo i basu piva!

Před Divadlem Járy Cimrmana se během dne tvořily dlouhé fronty.
Před Divadlem Járy Cimrmana se během dne tvořily dlouhé fronty. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Jelikož si rodina zesnulého Ladislava Smoljaka (†78) přála soukromý obřad, ale zároveň nechtěla fanoušky slavného režiséra a jednoho z otců fiktivního génia připravit o možnost dát mu sbohem, konalo se včera od desáté do třinácté hodiny i veřejné rozloučení v Divadle Járy Cimrmana.

Na něj kromě premiéra Jana Fischera či herce Bolka Polívky během dne dorazily až tři a půl tisíce vyznavačů kultu Smoljakova a Svěrákova mystifikačního humoru. Ačkoliv jejich divadelní spolek působí již čtyřicet let, mezi truchlícími fanoušky byla spousta mladých lidí, kteří zapisovali své »sbohem« do kondolenční knihy, na niž se tvořily dlouhé fronty. Skupina vtipálků z Plzně dokonce nechala Smoljakovým kolegům místo věnce zaslat basu nealkoholického piva. „Určitě se vám bude hodit víc než věnec. Ať vám chutná,“ napsali ke svému kondolenčnímu daru.

Květiny a věnec přinesl i premiér Jan Fischer.

Lidé u pódia zapalovali svíčky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.