FOTOREPORTÁŽ Zpěvák Laďa Kerndl - Vyčistil si zuby, uvázal kravatu a hurá ke Klausovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

FOTOREPORTÁŽ Zpěvák Laďa Kerndl - Vyčistil si zuby, uvázal kravatu a hurá ke Klausovi!

8:04 - Láďa Kerndl si několik minut čistil zuby, aby jeho úsměv zářil.
8:04 - Láďa Kerndl si několik minut čistil zuby, aby jeho úsměv zářil. (Aha! – David Kundrát, ČTK – Michal Doležal)

»Český Frank Sinatra« – jazzman Laďa Kerndl (64) – zažil včera slávu, na kterou už nikdy nezapomene! Od rána se totiž připravoval na audienci u prezidenta Václava Klause (68), který si jej pozval na Pražský hrad při příležitosti zpěvákových blížících se 65. narozenin, a Aha! bylo při tom! Strávili jsme se zpěvákem celý den.


„Stiskne mi jen ruku a popřeje, nebo se bude dít i něco dál?“ přemýšlel nahlas Kerndl před slavnostní audiencí. Na přípravách si dal opravdu záležet. Ráno se vydatně nasnídal, jídlo zapil čerstvě vymačkaným pomerančovým džusem. Pak se přesunul do koupelny, kde strávil dalších několik desítek minut. Kerndl opravdu nezapomněl na nic. Když si pak vybral správný oblek, který jako by byl přesně stvořený pro tuto příležitost, napodruhé si dokonale zavázal kravatu, navoněl se a mohl vyrazit.

K Pražskému hradu dorazil s několikaminutovým předstihem. Při přijetí prezidentem na něj už čekalo opravdu milé překvapení. Od Václava Klause dostal Stříbrnou plaketu. A Kerndl jen jásá.

„Je to pro mě nejcennější ocenění. Dostat Stříbrnou plaketu od pana prezidenta je největší vyznamenání, které jsem mohl dostat. Teď přemýšlím, kam si ji dám,“ svěřil se nám bezprostředně po audienci. A ocenění si váží o to víc, že už tu nemusel dávno být. „V zásadě jsem tu už šestnáct let navíc. Tehdy jsem totiž dostal rakovinu krku a nevědělo se, jestli budu žít, nebo jestli vůbec ještě někdy promluvím. A já jsem ještě tady a zpívám a natáčím desky,“ jásal včera Kerndl, kterému Klaus udělal tři dny před životním jubileem opravdu velkou radost.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.