Karel Gott: Kšeft za 5 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Karel Gott: Kšeft za 5 milionů!

Gott při včerejším zahájení výstavy. Obraz Corrida del Torro je jako jeden z mála neprodejný.
Gott při včerejším zahájení výstavy. Obraz Corrida del Torro je jako jeden z mála neprodejný. (EPA)

Ani vážně nemocné hlasivky nedonutily zpěváka Karla Gotta (70), aby si naordinoval odpočinek. Naopak – včera absolvoval tříapůlhodinovou jízdu autem do Mnichova, kde v místní galerii Meinsing zahájil prodejní výstavu reprodukcí svých obrazů. A protože jeho díla jsou trhákem, může očekávat, že na jeho konto přibude pět milionů korun!

„Některé vystavené obrazy jsou neprodejné, jen na zápůjčku. Prodáváme ale sto reprodukcí. Menší stojí 1900 eur (v přepočtu 48 450 Kč – pozn. red.), čtyři větší pak 4500 eur (114 750 korun),“ prozradili deníku Aha! pracovníci galerie.

Pokud se prodá opravdu všechno, získá Mistr v přepočtu 5,11 milionu korun. Sice bude muset zaplatit daně a provizi galerii, i tak mu ale zůstane pěkná sumička. A pak že se Gott umí uživit jen zpěvem…

Reprodukce vznikají v limitovaném počtu, každá má speciální ochrannou certifikaci, pořadové číslo a vlastnoruční zpěvákův podpis.

Gott dostal své první malířské vybavení již v osmi letech. V pubertě se hlásil na výtvarnou akademii. Neuspěl, a to ho možná pro fanoušky zachránilo jako fenomenálního zpěváka. „Malování je pro mne víc než hobby. Je to druhý způsob, jak se můžu vyjádřit, protože všechno nelze říci písní. Akademii jsem nevystudoval, ale ta člověka fantazii nenaučí,“ vyprávěl před časem Gott.

Ve své vile na Bertramce má ateliér. „Někdy si Charlotka sedne vedle mě a malujeme spolu,“ rozněžňuje se náhle »božský Kája« při vzpomínce na dceru.

Tohle prodává za 115 000Kč

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.