Michal David: Svoboda mu sebral muzikál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Michal David: Svoboda mu sebral muzikál!

Michal David měl dodělat muzikál Rasputin po zesnulém Karlu Svobodovi.
Michal David měl dodělat muzikál Rasputin po zesnulém Karlu Svobodovi. (Aha! – Marek Pátek)

Zpěvák a hudební skladatel Michal David (49) přišel možná o životní kšeft! Hudební boss Vladimír Kočandrle mu nabídl, aby po tragicky zesnulém Karlu Svobodovi (†68) dokončil některé z písniček z rozepsaných muzikálů Rasputin a Marie Antoinetta. Jenže hudebníkův syn a dědic Petr Svoboda (29) se po vyslovení Michalova jména zděsil a řekl: „Michal David? Ani náhodou!“ A nápad rázně zatrhl!

„Vláďa Kočandrle před časem chtěl nějaké ty songy dopracovat. Prý máme s Karlem podobný styl a používáme přibližně stejné zvuky, tak si myslel, že by bylo fajn, kdybych některé Karlovy rozpracované věci dokončil. Petr Svoboda to ale zatrhl. Nedalo se nic dělat. Ale nějak moc mě to nemrzelo, mám své vlastní práce dost,“ krčí rameny David.

Mladý Svoboda jeho slova potvrzuje a vysvětluje, proč pro něj bylo jméno diskotékového krále nepřijatelné: „Michala Davida si dohromady s Rasputinem nedovedu představit. Nejsem dítě ráje. My, co jsme vyrostli na Nirvaně, prostě vidíme svět trochu jinak. Michal reprezentuje normalizační popkulturu a dnes je už rok 2010. To opravdu nikdo nemohl myslet vážně!“ řekl nám k tomu poměrně ostře sám Svoboda, který nechápe, jak někdo může hudbu jeho otce srovnávat právě s Michalem Davidem. Bez souhlasu jeho a dalších dědiců tak nápady na oprášení nedodělané Svobodovy práce zůstanou jen teorií.

Petr Svoboda

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.