Kreslili kvůli rakovině - Lábus, Dejdar, Osvaldová vydělali 200 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kreslili kvůli rakovině - Lábus, Dejdar, Osvaldová vydělali 200 tisíc

 (Aha! – Dan Černovský)

Velká jména českého showbyznysu vzala do rukou štětce, fixy nebo pastelky a namalovala obrázky k audioknize Velcí herci zpívají malým dětem. Zatímco Martin Dejdar namaloval krtka a Jiří Lábus kočičí sex, Gabriela Osvaldová si posvítila na straku!

Akce se zúčastnilo mnoho známých umělců, namátkou Jiří Bartoška, Jiří Macháček, Ivana Chýlková, Jakub Prachař, Martha Issová, Táňa Vilhelmová a další. „Nejsem talentovaná malířka, tak jsem to přenechala profesionálům,“ svěřila se nám Ivana Chýlková, za niž malovali výtvarníci Vratislav Hlavatý a Michaela Pavlátová. Herec a zpěvák Jiří Macháček se pro změnu nechal v tvorbě zastoupit svou osmiletou dcerkou Bertou, které tak udělal velkou radost. Namalovala obrázky k písním Čert a Káča a Rapovalo prasátko. „Macháčkovi se sakra dobře prodávají,“ licitoval Dejdar při dražbě.

Doslova na dračku ale šly kresby Gábiny Osvaldové. Její Straku a Žábu chtěl ukořistit její manžel Ondřej Soukup, ale v obou případech ho přeplatili. „Jedenadvacet tisíc bych za tu krásnou Žábinu Gábinu dal, ale pětadvacet už je moc,“ povzdechl si Soukup.

Celkový výtěžek 200 tisíc korun půjde na konto občanského sdružení Lymfom Help pomáhajícího lidem s maligním lymfomem. Akci pořádala Soukupova milenka Lucia Šoralová spolu s patronkou sdružení Zuzanou Dřízhalovou, herečkou ze skončeného seriálu VKV, která sama bojuje s rakovinou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.