Harry Potter: Přijde milostná zápletka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Harry Potter: Přijde milostná zápletka!

Harry Potter, Ron a Hermiona
Harry Potter, Ron a Hermiona (: Profimedia.cz)

LONDÝN – I slavní spisovatelé milují příběhy Harryho Pottera a prosí jejich autorku, Joanne K. Rowling, aby ho nechala žít.

Slavní spisovatelé prosí: Malý čaroděj nesmí zemřít!

I slavní spisovatelé milují příběhy Harryho Pottera a prosí jejich autorku, Joanne K. Rowling, aby ho nechala žít. Spisovatelka ale nadále zůstává tajemná jako hrad v Karpatech a o úmrtích v připravovaném sedmém (a prý zároveň posledním) díle ságy o malém čarodějnickém učni se nechce bavit.

Slavní američtí autoři John Irwing (Svět podle Garpa) a Stephen King (Zelená míle a Carrie) poprosili svoji britskou kolegyni J. K. Rowling, aby Harryho nezabíjela. „Zklamala byste tak miliony fanoušků na celém světě,“ prohlásili na kamery televize CNN.

Joanne Rowling se ale jen zasmála a svým kolegům nic neslíbila. Pouze mnohoznačně řekla: „Zrovna teď se rozhoduju, jak bude příběh pokračovat. Někteří lidé tím budou zhnuseni, jiní nadšeni. Ale tak je to v pořádku.“ V nedávném rozhovoru ovšem prohlásila, že Harry Potter zemře a spolu s ním ještě jedna další postava. Nechce totiž, aby v budoucnu někdo jiný v jejím započatém díle pokračoval: „Nechci, aby mě někdo kopíroval… Agatha Christie také nechala zemřít Hercula Poirota.“ Spisovatelka nicméně prozradila, že v posledním díle bude i milostná aférka! Nejlepší Harryho přátelé Ron a Hermiona se do sebe zamilují.

Na světě se zatím prodalo více než 300 milionů knih o Harrym Potterovi a jeho zfilmované příběhy vidělo na dvě miliardy lidí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.