Kam až někdy zajde touha po kráse? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kam až někdy zajde touha po kráse?

Solange byla krásná ženská. K její smůle jí to ale stále bylo málo. Touha po dokonalosti ji nakonec stála život.
Solange byla krásná ženská. K její smůle jí to ale stále bylo málo. Touha po dokonalosti ji nakonec stála život. (Profimedia, ČTK)

Nedávná smrt argentinské modelky Solange Magnano (†38) během kosmetické operace vyvolala další vlnu odporu proti současnému pojetí krásy, které vede mladé ženy k nesmyslnému hladovění a nepotřebným chirurgickým zákrokům. Touha dostat se mezi absolutní modelingovou špičku končí psychickými poruchami, zažívacími obtížemi a bohužel čím dál častěji smrtí. Přinášíme přehled nejsmutnějších případů zmařených životů z posledních let.

Solange Magnano (†38): Smrt pro pár implantátů

Bývalá Miss Argentiny byla dokonalá od přírody a kromě ní si to mysleli úplně všichni. I po porodu dvojčat před osmi lety si udržela nádhernou postavu, kterou jí ostatní ženy záviděly. Solange to ale bylo málo. Chtěla dokonalý zadeček, a proto se rozhodla podstoupit gluteoplastiku. Jde o kosmetickou operaci, jejímž cílem je tvarování a zvětšení zadečku. Provádí se vložením silikonových implantátů. Součástí operace byly injekce a roztok, který se modelce dostal do mozku a do plic. Po třech dnech agónie zemřela 29. listopadu na klinice v argentinském Buenos Aires.

Ruslana Koršunovová (†20): Skok do světa bez modelek

Ruská kráska s nádhernými vlnitými vlasy vstoupila do světa módy v 15 letech a rychle se prosadila. Pracovala pro Vogue, Beatrice a Traffi c Models. Začátkem loňského léta se chystala slavit 21. narozeniny. Všem připadala v pohodě, právě se vrátila z přehlídky v Paříži. Ale 28. června 2008 přišel zkrat. Ve 2.30 odpoledne skočila z balkonu v devátém patře newyorského bytu. „Jsem ztracená a nevím, jestli se kdy znovu najdu,“ napsala půl roku před smrtí. V osudný den zašla za přítelem a dívali se spolu na film Duch s Patrickem Swayzem. „Mám pocit, že se přišla rozloučit,“ řekl později její přítel.

Katoucha Niane (†47): Její život odnesla řeka

Francouzská modelka zářila v 80. letech minulého století a v rodné Guinei ji uctívali bezmála jako bohyni. Slavný Yves Saint Laurent prohlásil, že je jeho věčně inspirující múzou. Žila velmi bohatý život. Po skončení aktivní kariéry se zapojila do celosvětového boje proti ženské obřízce, která mrzačila dívky v mnoha afrických zemích a kterou ona sama musela podstoupit v devíti letech. Žila na hausbótu na Seině, kam se večer 1. února 2008 vrátila z večírku. Tam ji naposledy viděli živou. Její tělo vydala řeka až 28. února. Policie vyloučila násilnou smrt a přiklonila se k nehodě pod vlivem alkoholu.

Daul Kim (†20): Nezvládla samotu

Jihokorejské modelce bylo teprve 20 let, a už byla slavná. Fotila pro Vogue a Harper´s Bazaar, předváděla pro všechny slavné návrháře, navíc velmi dobře malovala a psala básně. Přesto trpěla mučivými depresemi a tíživým pocitem osamocení. „Už nikam neutíkám, nic jsem nedokázala. Po každém úspěchu přišla ještě větší samota,“ napsala do svého deníku těsně před smrtí. Konec přišel 18. listopadu. Kim se inspirovala zpěvákem Ianem Curtisem, který v roce 1980 spáchal sebevraždu oběšením. Sáhla po provazu a napodobila muže, jehož písně měla uložené v počítači.

Ana Carolina Reston (†21): Umřela hlady

Nejsmutnější varování všem nezdravě hubnoucím modelkám poskytla svou smrtí právě tato brazilská kráska. Při 174 cm by jí nějaké to kilo navíc vůbec neublížilo. Ale Ana byla posedlá hubnutím. Ani 52 kilo jí nestačilo a během tří posledních let svého života zhubla na 40 kilo. Jedla jen jablka a rajčata. Jako zvlášť vážný případ anorexie a bulimie byla 25. října 2006 převezena do nemocnice v Sao Paulu. Oslabené tělo napadla infekce a po třech týdnech zemřela. „Mami, nehádej se se mnou, jsem naprosto v pořádku,“ řekla kdysi matce, která si první všimla, jak nezdravě hubne. V den smrti se z této věty stal ten nejsmutnější epitaf.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.