Iveta Bartošová: Ode zdi ke zdi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Iveta Bartošová: Ode zdi ke zdi

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 - Asi bychom v českém showbyznysu nenašli člověka, který by za svůj život zažil tolik pádů na úplné dno a tolik marných vzestupů, jako zpěvačka Iveta Bartošová (43). Jen namátkou: tři pokusy o sebevraždu, závislost na alkoholu, únos, znásilnění, nešťastné lásky, léčení na psychiatrii...a je toho mnohem víc!

1983 První minuty slávy

Během studií na konzervatoři v Ostravě se dostavily první úspěchy v soutěžích Talent, Zlatá loutna a festivalu Mladá píseň Jihlava 1983. V Jihlavě se také potkává s Petrem Sepešim (†25), s nímž vytvořila úspěšný pěvecký pár a zářili na scéně československé pop music.

1985 Smrt partnera

Iveta je na kolenou poté, co na železničním přejezdu u Aše umírá při nehodě Petr Sepeši.

1986 Konečně Zlatá slavice!

Začátkem roku 1986 začala Iveta svou krátkou spolupráci se skupinou Balet, poté s Kroky Františka Janečka získala Zlatého slavíka.

1991 Znovu zamilovaná

Tentokrát Ivetino srdce vzplálo pro Ladislava Štaidla (64). Iveta opět zářila štěstím. Ve Štaidlovi měla velkou podporu nejen v osobním životě, ale i v hudební kariéře.

1993 První pokus o sebevraždu

V roce 1993 Iveta dostala první filmovou roli ve filmu Svatba upírů. V hlavní roli se společně s ní představil i Rudolf Hrušínský nejmladší (38). Mezi ním a Ivetou přeskočila jiskra a stali se milenci. To těžce nesl Ladislav Štaidl, který se chystal Ivetu opustit. Bartošová se poprvé pokusila o sebevraždu.

1994 Únos a znásilnění

O rok později Iveta na čtrnáct dní zmizela neznámo kam. Měla se stát obětí dodnes neobjasněného únosu, jehož strůjcem měl být Roman Tříska (39). Dodnes se neví, co se během těch dvou týdnů dělo. Jedna verze tvrdí, že Iveta byla skutečně unesena, trýzněna, psychicky terorizována a dokonce i znásilňována právě Třískou. Druhá verze hovoří o útěku Ivety od Štaidla a románku s Třískou.

1996 Narodil se Artur

O dva roky později přišla změna jako hrom. Iveta se zklidnila a žije spokojeně se Štaidlem. Tvrdí, že je pro ni Štaidl osudovým mužem. Porodila syna Artura a pokouší se o návrat do pop music.

1999 Rozchod se Štaidlem!

Vztah Bartošové se Štaidlem končí. Šušká se, že mu došla trpělivost s životním stylem Ivety po návratu do showbyznysu. Zpěvaččino flámování a údajný milenec z muzikálu Dracula jejich dlouholetému vztahu definitivně zlomil vaz.

2000 Další nevydařená láska

Bartošová se dává dohromady s architektem Zdeňkem Bartákem. Jejich vztah ale dlouho nevydržel. Barták od ní nečekaně odchází. Iveta je v šoku, věřila mu, a dokonce spolu plánovali dítě. Zpěvačku rozchod hluboce zasáhl, zkolabovala a několik dní trávila v nemocnici.

2002 Surově zmlácena?

Problémy u Ivety pokračují. Zdá se, že svou kariéru postupně zatratila, navíc vedla několik závažných soudních sporů o velké peníze s bývalými manažery. Pak ale přichází další šok. U její vily měl zazvonit kurýr, který zpěvačku, poté co mu otevřela, zasypal ranami pěstí. Stejně jako u údajného únosu, ani tady není dodneška jasno.

2004 S Podhůrským to nevyšlo

Iveta prožila dramatický románek s hercem a moderátorem Zdeňkem Podhůrským (50). Jednoho dne ji ale našla Arturova chůva ve vile v Říčanech v bezvědomí na zemi. Lékaři potvrdili kombinaci prášků a alkoholu. Bartošová je na dně a rozchází se s Podhůrským.

2005 Nová známost, konečně štěstí?

Bartošová má novou známost – veterináře Romana Hanka (41). A zdá se, že se vše obrací k lepšímu.

2005 Další pokus o sebevraždu

Omyl! Za pár měsíců je všechno jinak! Iveta se opět pokouší o sebevraždu, když si podřezala žíly!

2006 Léčba na psychiatrii

Zpěvačka se postupně stáhla z veřejného i společenského života. Jako důvod uvedla, že se chce plně věnovat rodině a synu Arturovi. V této době se také začala ambulantně léčit na psychiatrii.

2007 Léčba na protialkoholním

Bartošová dobrovolně nastupu-je na protialkoholní léčení v Kro-měříži. Proslýchá se, že Iveta den-ně vypila okolo tří litrů vína.

2008 Smrt otce

Začátek roku přináší pro Ivetu další smutnou zprávu. V ostravské nemocnici zemřel ve věku dvaasedmdesáti let její otec Karel Bartoš.

2008 Další comeback

Iveta se vyléčila ze závislosti na alkoholu, zhubla a chce se vrátit na výsluní české pop music. Pomoc jí nabízí Jiří Pomeje (44), který kdysi stejně jako Iveta spadl na dno. Pomeje s Ivetou tráví stále více času a nakonec přeskočí jiskra.

2008 Svatba

V září 2008 je svatba! Ta by se dala ovšem označit jako estráda roku! Pomeje pro Ivetu sliboval prstýnky za šest milionů korun, hosta světového formátu, nic z toho ovšem nesplnil.

2009 Plánuje další dítě!

Tak že by konečně? Ivetě se pomalu začíná dařit! Tancuje ve slovenské soutěži Star Dance, dostává cenu TýTý a stává se skokankou roku v Českém slavíkovi. S manželem Jiřím plánují dítě.

2009 Rozvod?!

Tak to je šok! Opět přichází zpráva, kterou by nikdo nečekal. Mezi Bartošovou a Pomejem to skřípe a chystá se rozvod! Tu informaci prý prozradila sama Iveta. Po pár dnech ale zpěvačka do médií rozesílá e-mail, v němž všechno popírá. Mezitím se ale objevuje zpráva, že Iveta potratila.

2009 Bojuje o své zdraví

Přicházejí zdravotní problémy. Zpěvačce hrozí, že přijde o vaječník. Proto podstupuje laparoskopickou operaci osmicentimetrové cysty. Operace dopadla dobře.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.