Zpověď bývalého zaměstnance farmy klauna Polívky: O peníze musíme prosit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpověď bývalého zaměstnance farmy klauna Polívky: O peníze musíme prosit!

Bolek Polívka má se svojí farmou v Olšanech u Brna problémy. Neprosperuje, jak by si představoval, a viní z toho zaměstnance.
Bolek Polívka má se svojí farmou v Olšanech u Brna problémy. Neprosperuje, jak by si představoval, a viní z toho zaměstnance. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

5:00 – Deníku Aha! se podařilo vyzpovídat bývalého zaměstnance Farmy Bolka Polívky (60), který tvrdí, že Valašské království oblíbeného mima a klauna je prohnilé skrz naskrz! Zaměstnanci dostávají pozdě výplaty, někdy dokonce vůbec, Polívkova partnerka Marcela Černá (39) jim prý navíc vulgárně nadává. „Všude je špína a prach, uklízečky nedostávají peníze na toaletní papír a čisticí prostředky, které pak ze svého kupují zákazníci,“ šokuje v otevřené zpovědi bývalý spolupracovník valašského krále s tím, že »farma« je před krachem.

I když se na farmě Bolka Polívky střídají zaměstnanci jako na běžícím pásu a málokdo z nich vydrží víc než několik měsíců, náš zdroj u mima v Olšanech u Brna pracoval několik let. Bezpečně tak pronikl do tajemství fungování rozsáhlého panství. Zásadní problém: na nic nejsou peníze! „Bolek ani nezastírá, že firma neprosperuje. Viní z toho ale zaměstnance, přitom by se měl obrátit na svou přítelkyni, která je spolujednatelkou farmy. Podle mě vůbec netuší, že místo aby tržby nechávala na výplaty zaměstnancům a nákup zboží, utrácí je ve velkém za svoje potřeby,“ informuje svědek z farmy. Problémy jsou prý až takového rázu, že zaměstnanci někdy musejí na mzdy, které rozhodně nepatří k nejvyšším, čekat i několik měsíců. Pokud je vůbec dostanou. A kdo si stěžuje, ten může snadno přijít o zaměstnání. „Ten, kdo z farmy odejde nebo koho vyhodí, už nemá šanci dostat zaplaceno. Jeden z číšníků do Olšan po vyhazovu jezdil tři měsíce, ale Marcela se nechala zapírat. Nedostal to z nich.“

Přítelkyně Polívky, kterému přivedla na svět už tři děti, navíc prý nepatří k milovaným šéfům. „Když má špatný den, řve a je na lidi strašně vulgární. Pak je nejlepším řešením se před ní schovat,“ pokračuje náš zdroj, jehož tvrzení, že na farmě opravdu pracoval, redakce prověřila.


Zaměstnanci tvrdí, že za problémy může Polívkova partnerka Marcela Černá.

Přehnané utrácení Černé ovlivňuje provoz celé farmy, hlavně zásobování. „Marcela často sebere celou tržbu a zaměstnanci pak nemají z čeho zaplatit ani za zboží. Manažer, kterého se Černá zbavila, protože její chování kritizoval, farmu proto dotoval i vlastními penězi. Potíží je ale mnohem víc. V hotelu je málo lůžkovin, v kuchyni nedostatečné vybavení a málo surovin, takže si pak zákazníci stěžují na kvalitu jídla. A uklízečka nedostává peníze na čisticí prostředky a toaletní papír. Jedna firma si proto před akcí, kterou u nás pořádala, nakoupila vlastní a teprve pak se mohl uklidit prach a špína v celé restauraci.“

Takové potíže řeší řadoví zaměstnanci vyhlášené farmy, která ale poslední dobou často zeje prázdnotou. Nejen kvůli finanční krizi, ale také proto, že se mezi lidmi rozkřiklo, jak nedostatečné služby nabízí. „Farma Bolka Polívky, to by mělo být v očích lidí něco exkluzivního. Nyní to ale nemá ani úroveň levného a špatného motorestu,“ dodává zaměstnanec, který odmítá, že byl zhrzený, chce ale veřejně upozornit na to, jak Marcela Černá žene svým chováním Bolkovo království do záhuby...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.