Michael Jackson - Rakovina kůže! Nejhorší obavy se potvrdily | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Michael Jackson - Rakovina kůže! Nejhorší obavy se potvrdily

Fotografie
Fotografie (internal)

LOS ANGLES – Bývalý král popu Michael Jackson (50) trpí rakovinou kůže. Před dvěma měsíci mu na rukou a obličeji vyrašily krvavé skvrny. Jeho kůži rozežíral nebezpečný stafylokok. Teď musí zpěvák čelit ještě nebezpečnější hrozbě. Podle lékařů jsou skvrny na obličeji a krku známkami rakoviny kůže.

Bývalý král popu Michael Jackson (50) trpí rakovinou kůže. Před dvěma měsíci mu na rukou a obličeji vyrašily krvavé skvrny. Jeho kůži rozežíral nebezpečný stafylokok. Teď musí zpěvák čelit ještě nebezpečnější hrozbě. Podle lékařů jsou skvrny na obličeji a krku známkami rakoviny kůže.

Že má rakovinu, nepopřel ani jeho tiskový mluvčí, který ještě nedávno tvrdil, že veškeré zprávy o zpěvákově podlomeném zdraví jsou blbosti a že je Jackson zdravý. Již dříve se spekulovalo o tom, že hvězda trpí rakovinou plic. Na ulici zpěvák zřídkakdy vyjde bez roušky přes obličej. A když užse odváží, jeho obličej se ztrácí pod kilovými vrstvami make-upu. Není divu. Stovky plastických operací, které měly za úkol jeho kůži vybělit, si vybraly svou daň. Odborně se chorobě spojené s nedostatkem kožního barviva říká vitiligo, Jackson jí trpí už od 80. let. Navíc u něj lékaři objevili lupénku, kožní chorobu, která se nedá zcela vyléčit.

Experti ho již dříve varovali, že hazarduje se zdravím. Každý, kdo si nechá vybělit kůži, musí počítat s rizikem, že dostane rakovinu. Podle lékařů je ale u Jacksona rakovina kůže léčitelná. Celebrita musí pravidelně docházet na kliniku v Beverly Hills. Kvůli laboratorním testům musel navštívit nemocnici Cedar-Sinai v Los Angeles. Zde na sebe nechtěně upoutal pozornost, když naboural v nemocničním areálu sanitku. Dočkají se Jacksonovi fanoušci série již nyní beznadějně vyprodaných 50 koncertů v londýnské O2 areně, která má být zahájena v červenci? Jackson tvrdí, že vystoupí. Pokud ne, znamenalo by to pro pořadatele citelnou ztrátu.

17.5.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.